Как да се научите да управлявате гнева си

Няма смисъл да изкарвате яда си, крещейки на близките си хора
6
Как да се научите да управлявате гнева си
Снимка: outnow.ch

Когато човек се ядоса, му е трудно да контролира емоциите си и да освободи гнева си по положителен начин. Много хора смятат, че най-добрият начин да излеят яда си е да започнат да крещят по някого, да хвърлят или късат предмети и т.н.

Но защо трябва да си изкарвате гнева от работата си например на вашите съдове, свещници и огледала или - още по-лошо, на най-близките си хора?

Животът е несправедлив и труден, така че е от решаващо значение да се научите как да управлявате гнева си по здравословен начин.

Ето и няколко съвета по темата:

1. Идете на спорт.

Когато сте много ядосани, по-добре изобщо не се прибирайте с този яд вкъщи, ами първо минете през близката фитнес зала. Там спокойно можете да излеете гнева си, потейки се върху някой кардиoуред. Спортът освобождава ендорфини, химикали, които насърчават чувството за красота и щастие. Препоръчваме ви да опитате бягане, ходене, плуване, лицеви опори и йога. Не само ще се освободите от стреса, но и ще тонизирате тялото си.

2. Сгответе нещо.

Вместо да крещите на децата си, по-добре направете вкусен кекс или нещо подобно. Готвенето може да ви помогне да се освободите гнева си по един по-позитивен начин. В действителност това е чудесен начин да забравите за проблемите и неприятностите си, съсредоточавайки се върху вкусната рецепта.

3. Пийте чай.

Починете си и се насладете на успокояващ чай от лайка или на освежаващ ментов чай. Избягвайте да пиете кафе или черен чай. Тези и напитки ще ви накарат да се чувствате по-зле и няма да ви помогнат да се отпуснете. Лайката успокоява нервите и подобрява съня. Ментовият чай облекчава напрежението в мускулите.
 

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: гнявядчай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
4 ИЗСИПЕТЕ СИ ЕДНА КОФА ЛЕДЕНА ВОДА НА ГЛАВАТА СИ!
3
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гневът е моментно състояние - изказаните съвети помагат при по-трайни състояния (стрес, напрегнатост, нервност)"Anger is an emotional response related to one's psychological interpretation of having been threatened. Often it indicates when one's basic boundaries are violated. Some have a learned tendency to react to anger through retaliation. Anger may be utilized effectively when utilized to set boundaries or escape from dangerous situations."
2
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А може просто да правите секс. Отпуска.
1
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идете на спорт?? Добре, ще отида на футболен мач- там гнева има празник с агитките и здравните пътеки...