Как да намерим работа, която да ни носи радост и добри пари

Стъпки към изграждане на мечтаната кариера
15
Как да намерим работа, която да ни носи радост и добри пари
Снимка: outnow.ch

Когато човек има свой собствен бизнес и ако начинанието му е успешно, той изпитва по-голямо удовлетворение.

Това е и причината все повече хора да търсят вариант да си работят сами като предприемачи, консултанти, или като частно практикуващи специалисти, защото само така получават автономия и независимост.

Дори да сте на висок пост в голяма корпорация, много е възможно да не се чувствате щастливи заради това, че зависите от някого, че имате шеф, пред когото трябва да се отчитате и че в крайна сметка във вашия джоб отиват една малка част от парите, които заработвате за компанията.

Ако искате работа, която да ви носи и професионална радост, и добри пари, трябва да се стремите към някои определени неща.

Ето кои са важните стъпки към изграждане на кариера, която да носи и финансови, и емоционални облаги:

1. Знайте си цената и уважавайте труда си.

Често хората не могат да оценят текущата си работа и не могат да разберат какво мислят за тях шефовете и колегите им. Ако усещате, че не сте високо ценени, че другите не признават труда ви за важен за фирмата и т. н., може би просто тази работа не е за вас и няма да ви даде нужните опит, перспективи, постижения и принос.

Това, че тази работа не е перфектна за вас, не значи, че сте се провалили. Това означава, че трябва да се фокусирате върху нещо друго, на различно място и с по-подходящо обкръжение.

Съвет: Имайте достойнство и знайте кога е време да си тръгнете. Не стойте на място, на което не ви приемат добре и не ви ценят.

2. Разберете какво точно обичате да правите.

Човек трябва да се опита да разбере какво точно иска да прави в професионалния си живот, защото само тогава той ще обича работата си и ще бъде мотивиран да я върши. Когато човек е изправен пред предизвикателства в бизнеса си, това което може да му даде сила и смелост, е именно усещането, че е на прав път и че трябва да продължи да се бори за работата на сърцето си.

Съвет: Започнете да идентифицирате какво обичате да правите и имайте смелостта да преследвате тази ниша.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Нафарфорий преди 9 години
Аз искам да съм евродепутатин, и да давам акъл от Брюксел по теми от които нищо не разбирам. А те да ми плащат командировъчни.Те така.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много БЕЗполезна статия , благодаря.
9
0
 
2
 
! Отговори
Еко преди 9 години
Аз искам да имам зоомагазин и да продавам декоративни рибки.
8
0
 
10
 
! Отговори
Мхм преди 9 години
Няма по-готино нещо от тва работата да ти носи удоволствие!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"За сравнение, в Турция малките фирми не дават касови бележки"Пазарувал съм често в Германия в хранителен магазин, държан от турци. Не издават касови бележки, но стоките минават по скенера. Дразнещо, но си знам от опит и смятам наум, колко им дължа. Все пак си плащат данъците към немската държва.Даването на касови бележки е задължение по закон при поискване, тоест не мога да се оплача заради това на централата за защита на потребителите.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В БГ става само по 2 начина:1 - стани мафиот2 - стани политикБългария не гледа с добро око на дребния частник. За сравнение, в Турция малките фирми не дават касови бележки, не плащат почти никакви данъци, тук само гледат да ти вземат парите и да те съсипят. Ако успееш да закрепиш нещо, то е вършене на черната работа на някоя западна фирма, като едвам свързваш двата края, а те печелят без да правят нищо. А парите от ЕС ги прибират разни поставени лица в джобчетата...
5
0
 
11
 
! Отговори
прозорлив Мунчо преди 9 години
Работа за добри пари и щастие е в парламента или в Европарламента .
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак статия с готови рецепти. Писано от тинейджърка за тинейджъри.
3
3
 
16
 
! Отговори
държава преди 9 години
Не вярвайте на приказки за собствен бизнес.Единствения начин да печелиш истински пари в Бг.е да си изпълнител на държавни поръчки или да имаш подкрепа от държавни служби или лица и естественно да имаш даначни приятели които да подпомагат ДДС измамите.За друг бизнес с тая покупвателна способност е смешно да се говори!
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубава статия, на теория е лесно, но когато нямаш избор и търпиш, защото имаш дете, на 40 г. за бг работодателя си вече стар, имаш кредити...Тук кой успява? Умните и борбените ли?
1
5
 
8
 
! Отговори
-- преди 9 години
Станете масон - работата (на която ще ви назначат) ще ви носи много пари, но не и радост!