Как да се справите със злата свекърва по празниците?

Подхождайте с добро
23 дек 2014 19:36, Михаела Лазарова
10
Как да се справите със злата свекърва по празниците?
Снимка: Outnow.ch

Сезонът на празниците вече настъпи. Предстоят срещи с роднините ви по законна линия, тоест онези, с които сте се сдобили заедно със съпруга ви. Едно от най-големите страшилища за много булки е свекървата! Особено ако е зла. 

По празниците ще е трудно да избегнете присъствието й, а ако не сте й любимка, няма да се отървете и от злобливите й подмятания и жестове. Как да оцелеете и да запазите доброто настроение през коледните и новогодишните празници? 

Постелете червения килим 

Ако организирате празничното събиране у вас, постарайте се да посрещнете свекървата подобаващо. Нека още от вратата се почувства в добронамерена обстановка, за да няма повод да започне със стандартните си злобливи упреци към вас, например за украсата, за подредбата на масата, гозбите и какво ли още не. 

Излъскайте перфектно помещенията, в които ще я посрещнете 

Чест повод за нападки от страна на недоброжелателните свекърви към младите снахи е чистотата. Обикновено в такива случаи можете да чуете подмятания за прахта, за ъгълчетата на гостната или спалнята.
Затова постарайте се да отстраните всякаква прах от мебелите и уредите, проветрете перфектно, поставете свежи цветя и я посрещнете със стиснати палци.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Елисавета преди 9 години
Свекървата тя си стои където и е мястото.Мъж който ме насилва да си съсипя празниците с някоя цървулана на която аз с нищо не съм и длъжна , мъж който НЕ МЕ води на почивка ,в хотел,курорт или минерален басейн точно на празниците които са 1 ПЪТ в годината да си стои при Мама
7
0
 
3
 
! Отговори
уф.. преди 9 години
Съветите са от 1950 г.1.Снаха ми вика дом. помощница и винаги е чисто.2.Срещаме се след уговорка с деца и внуци.3.Не ги каня НАСТОЙЧИВО на обеди, вечери, празници, защото работят, внуците учат и ВРЕМЕТО Е ТЯХНО!Когато и където кажат ТЕ се виждаме.Живеем в един град.Дайте свобода на младите и стига с "лоши свекърви и снахи'!
6
2
 
6
 
! Отговори
НВ преди 9 години
Аз пък на моята свекърва и показвам снимката на Кончита Вурст бедна ви е фантазията с каква скорост се изнася от къщи чак М. Шумахер и завижда.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз си обичам моята.Много си ми е готина
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм се подготвила с леки успокоителни, предписани от личната, в комбинация с малки дози вино...мисля така да изкарам 3-те дена със свекървата...Весели празници на всички!
3
0
 
4
 
! Отговори
мишо преди 9 години
аз съм на работа.А ТЪЩАТА в къщи.А като се върна стой та гледай......
2
1
 
7
 
! Отговори
Народна мъдрост преди 9 години
Младите булки, преди да се омъжат, са били наставлявани от родителите си какво да правят, за да бъдат безукорни съпруги и домакини. Внушавали им, че едно от главните задължения на снахата е да слуша свекървата и да се грижи добре за нея или, казано на разговорен език, "да я гледа добре". Затова зевзеците измислили следния анекдот:- Как е най-добре да се гледа свекърва?- През ключалката!
1
0
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Преди време разказах подобна случка тук, в сайта.Няколко дена след една Нова година гостувах на своя състудентка. У тях заварих мъж на средна възраст, приятел на родителите й. Той току що беше изпратил тъща си, гостувала в дома му няколко дена. Била заядлива по характер. Той скрил дребни подаръчета из целия апартамент и всеки път,когато бабата започвала да се заяжда, й правил комплимент и й давал подаръче. През тези няколко дена тя била като ошашавена и не успяла нито веднъж да направи скандал.