Бързо и лесно сваляне на коледната украса

Няколко практични съвета
7
Бързо и лесно сваляне на коледната украса
Снимка: photl.com

Коледните празници са едни от най-светлите за нас, християните, не само заради ценностите, обичаите и уюта на дома и трапезата, но и заради прекрасната украса, която допълва настроението ни. 

За съжаление идва момент, в който трябва да я приберем за следващата година. Този момент не само бележи края на празниците, следователно на настроението, но и на красотата и светлината в дома. 

Не се отчайвайте, а помислете как най-практично да свалите украсата, така че да не представлява трудност поставянето й на следващите празници. 

Стъпка 1 – сваляне на декорацията 

Коледната украса варира във всякакви форми и размери. Затова ще трябва да си предвидите подходящи кутии или контейнери, в които да я подредите. 

Картонените кутии от яйца са добро място за дрънкулки или дребни украшения. За по-големи предмети опитайте да подредите играчките в кутии за обувки или свободните опаковки от коледните подаръци.

Чупливите или домашно приготвените декорации могат да бъдат добре увити в салфетки или между надуваеми балони, които ще омекотят евентуални удари и рискове от счупване. Така ще ги предпазите не само от счупване, а и от надраскване или напукване. 

Нежните и ефирни гирлянди, както и лампичките, обикновено се оплитат жестоко при прибирането. На следващата година отнема страшно много време и нерви, за да ги приведете във вид, подходящ за поставяне върху коледното дърво и на различни места в дома.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
39
 
! Отговори
Ценов преди 9 години
Много глупава статия! Все едно аз като техник на хладилници да кажа на клиента, ами включете си го в контакта.
3
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-безсмислена статия не можахте ли да измислите, бре?
2
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Картонените кутии от яйца", в които можете да съберете украшения от коледната елха? - Това е скромно доказателство, че и тази статия е по материали от чуждия печат. Не ми е известно у нас да има такива кутииза яйца.Иначе няма лошо - някоя домакиня може да е току що омъжило се (пристанало) 16-17-годишно девойче. Досега мама се е грижила за развалянето на елхата, а сега младата булка ще трябва да направи това сама. Нека да й дадат някои идеи, няма лошо.
1
9
 
48
 
! Отговори
Софияндо Патиландо преди 9 години
Някои високоинтелигентни обитатели на панелни блокове действат още по-рационално. Хвърлят цялата елха от балкона!