Защо „ранните птици“ са по-успешни

8 причини защо е по-разумно да ставате с изгрева на слънцето
20 фев 2015 08:43, Теодора Драгоева
8
Защо „ранните птици“ са по-успешни
Джерард Бътлър; Снимка: Hugo Boss

Знаете ли, че повечето изпълнителни директори, спортисти, артисти, финансисти и т. н., които са считани за успешни в кариерата си, имат едно общо тайно оръжие. Този техен коз е, че те стават сутрин рано или са т. нар. „ранни птици“ или чучулиги.

Ако сте от хората, които обичат да се излежават до късно (ако имате тази възможност), то значи е добре да прочетете какво губите, докато дремете в леглото и какво бихте спечелили, ако започвахте деня си малко по-рано.

Ето и 8 причини сутрешните хора да са по-успешни и защо е доста по-разумно да ставате с изгрева на слънцето:

1. Хората имат повече енергия сутрин.
Хората, които се будят по-рано сутрин са заредени с повече енергия, в сравнение с тези, които се излежават до късно. Просто те имат повече време да се разсънят, да си изпият кафето и да се настроят за работа. Те се чувстват и по-мотивирани и концентрирани. Освен това имат време да отхвърлят много повече ангажименти/работа.

2. Няма нищо по-лошо от това да започвате деня си с бързане.
Бързането води до стрес. Ако ставате рано сутрин, няма никога да закъснявате за работа и да се чувствате изнервени и/или припрени. Хората, които пият кафето си на една глътка и нямат време да си измият лицето, цял ден се чувстват не особено добре. Ставайте по-рано, за да имате възможност да се подготвите за излизане спокойно, да закусвате седнали, да пиете кафе и дори да поспортувате. Има хора, които виждат красивия изгрев само няколко пъти в живота си. Защо да не сте от тези, които ще му се наслаждават и ще медитират, гледайки го всяка сутрин?

3. Сутрините са подходящи за свършване на лични неща/дела.
Ако имате да свършите някаква лична работа, по-добре е да го направите сутрин. Например да подготвите децата за училище, да си организирате или почистите дома, да приберете прането, да изгледате новините, да си прочетете вестника и т. н. – всичко това няма да можете да го свършите вечер, а дори и да можете, ще сте уморени и няма да ви се занимава.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1. Хората имат повече енергия сутрин. - дефинирайте сутрин. В идеалния вариант, за мен сутрин е 12-13 часа и тогава съм изпълнена с енергия, ако ставам в 7-8, се чувствам като ***.2. Няма нищо по-лошо от това да започвате деня си с бързане. - Има и то е алармата да ти пропищи в ранни зори, по тъмно още, това е адът.3. Сутрините са подходящи за свършване на лични неща/дела. - Напротив, всички тези неща мога да ги свърша вечер и няма да съм уморена, освен ако не съм станала в 7-8 часа.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълни глупости, всеки трябва да става тогава, когато го изисква вътрешния му часовник, в един идеален свят. Ако една сова трябва да става всеки ден в 6 сутринта, не очаквайте продуктивност от нея! Добре е да има опции за работа във всеки часови диапазон и да може човек да работи в часовете, в които е най-адекватен и продуктивен. И между другото, според изследвания совите като цяло имат по-висок коефициент на интелигентност, просто трябва да бъдат оставени да се наспят!
5
0
 
10
 
! Отговори
Сови и чучулиги преди 9 години
Ще свършиш повече работа, но само ако се налага за тази цел да обикаляш различни учреждения. Тогава, естествено, от 9.00 до 17.00 часа ще свършиш двойно повече работа, отколкото би могъл от 12.30 до 17 часа.Но ако става въпрос за творческа работа или за учене, хората са от два типа и това е заложено в тях генетично - едните са по-продуктивни и създават по-качествен интелектуален продукт от ранни зори до към обяд, а останалите се развихрят от 16.30-17.00 часа нататък, та чак до след полунощ.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ба, аз мога да стана и в 5, ама до 10 ще се прозявам и работа няма да свърша. Така, че какъв е смисълът да ставам рано? Да ме видят хората, че съм станала?
3
0
 
3
 
! Отговори
asd преди 9 години
Дефиниай рано
2
0
 
8
 
! Отговори
OLD BEN преди 9 години
Точка 3 ми звучи като ония виц: При доктора: - За вашето състояние препоръчвам дневно да ходите пеш по 5 км.- Кога, докторе? Преди или след като разнеса пощата?
1
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупости