Видовете опит, които не трябва да криете на интервю за работа

В случай, че не сте ги включили в автобиографията си
20
Видовете опит, които не трябва да криете на интервю за работа
Снимка: outnow.ch

Ако в момента си търсите работа и редовно ходите по интервюта, то добре е да изтъквате всеки свой полезен опит, дори той да няма нищо общо с позицията, за която кандидатствате. Това важи с особена сила за младите хора, които наскоро са завършили университет и са в началото на кариерата си.

Очевидно е, че те не са много квалифицирани и нямат опит в индустрията, но това не значи, че нямат куп умения и потенциал.

Без значение как изглежда автобиографията ви или мотивационното ви писмо, добре е по време на интервюто за работа да споменете пред бъдещия си работодател някои от своите минали преживявания.

Ето и нещата от миналото ви, които не трябва да премълчавате:

1. Участвали сте в актьорска формация/трупа, изявявали сте се на сцена

Ако имате опит с изявите пред публика и знаете как да задържите вниманието на хората, вие сте един ценен кадър за всяка една компания. Ораторските способности са важно умение в бизнес средите. Особено ако ще трябва да правите презентации, да организирате конференции, да работите с много клиенти и т. н. Не всички хора се чувстват удобно да говорят пред публика и да съумеят уверено да представят своите идеи.

2. Заемали сте лидерски позиции

Ако сте били президент на студентската организация, отговорник на класа в училище, капитан на отбора по баскетбол и т. н. – трябва да го изтъкнете на интервюто за работа. Без значение каква ръководна позиция сте заемали и къде, това е важно да се отбележи и ще ви даде някакво предимство. Това не само показва, че вие сте в състояние да организирате и управлявате в рамките на една организация, но че сте надежден индивид, щом другите са ви гласували доверие и че имате добри комуникативни умения (щом сте си взаимодействали с другите хора ефективно).

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
4
 
! Отговори
У нас ще кажат: преди 9 години
Лидерска позиция, писане в училищния вестник - "Този (тази) е много амбициозен, ще ни измести бързо!"Играл(а) си на сцена - "Сигурно е по тънката част".Спортуваш? - "Този (тази) дали няма да кръшка от работа, за да ходи на фитнес? След като поддържа добра форма, дали няма да стане гадже на шефа (шефката)?"Работил(а) си почасово - "Значи произхожда от семейство, което няма големи възможности.Нека постъпи при нас, няма да получи бързо и успешно кариерно развитие, но ще го товарим с работа."
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много хора развиват час мак.Работят час мак.И към някоя фирма.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Работете си час мак.В някоя голямя фирма и хич да не ви пука.Поне няма да ви се налага да "пеете".Всичко ще се крепи едниствено и само на вашия усърден труд и качества.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той си е мислил,че е назначил човек с качества, а не животни.Случайно някой да е желал да ти вземе хляба,че ти взе хлябя на толкова народ?Има Видов ден!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пееш до време.След,това си вече изтъркан.И ще бъдеш в основата на всяка забъркана каша.В един момент и сълзите не помагат.Хвърля ти листата веднъж,втори път Заповед за уволнение.И ти казва лицемерно,но отчетливо:" Момиче, "изпя си песента".Отвън 101 000 000 чакат за твоето работно място.Тогава ще установиш,че докато си вирила нос.И си правила на тази и онази кал.На този и онзи свинщина.Превърнала си се в едното нищо,дори в очите на собствения си шеф.А си мислиш,че си нещо.
11
0
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Ако сте доносник и подлец ,от вас става чудесно партийно протеже и можете да изпълнявате гнусни поръчения.
10
0
 
2
 
! Отговори
komunikabelen преди 9 години
ako shefut vie e energien vampir ili holerik moze DA SI IZIADE SOBSTVENITE IZPRAZNENIA
9
0
 
3
 
! Отговори
Дедо Шмърк преди 9 години
Виж кво Теодорче, опита с оралната либоф хич не е за изхвърляне, не го подминавай!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като е бил спортист и вече е лидер? То...това не като онова.Може да е атлет,но да изключително затворен към хората.Да изпитва неудобство, пред хора.Авторката разби жирналистиката!Приз...за приз най-неудачни съвети.Съвети за неудачници.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно,авторката е свикнала да се изявява, пред шефа си.Да му пее.И на база личен опит, драсне някой друг ред.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо, трябва да казва това на интервю? Да не е на кастинг,че да казва че има предишен опит на сцена.Авторката вече не знае къде се намира?"Чавка и изпи мозакут".
5
0
 
20
 
! Отговори
Провинсиалист преди 9 години
Да питам ако в казармата съм бил командир на противотанково оръдие ПТО МТ12 брои ли се за талант?!? Моем оцели Парламенто от 4 км право мерене с осколъчно фугасен... :))) Все пак съм командил група от 5 аборигена.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е нужно да сте било, каквото и било в написаното.Ако си имаш ораторските способности си ги имаш.С това се раждаш и с малко повече четене и комуникация се самоусъвършенстваш цял живот.Автора, човек се ражда интелигентен.За това му казват,че е природно интелигентен.Не е нужно да е е бил актьор,певец,оратор,преводач,учител.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Aха..." петнадесет години съм джунглирал в цирка".Авторката отново с "умните си съвети" от които хората по верятно да изпаднат в комична ситуация,да станат за резил.Отколкото да си помогнат.
2
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Не знам как е по света ,но у нас за да те назначат на работа особено на добре платена трябва да си наше момче,всичко останало са празни приказки.
1
2
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Мога да садя...тикви,мога да поливам тикви,мога да прекопавам тикви в Кривунделово,даже мога и да правя...***;тъщата ме научи.Това е много ценен опит,който винаги споменавам при интервю за работа в държавната администрация.Винаги се разминавам на...косъм;имало по...добри от мен тикво -специалисти.