Кога "Обичам те!" се превръща в нещо голямо?

Според сексолози любовната еуфория продължава между шест месеца и две години
14 мар 2015 22:21, Михаела Лазарова
29
Кога "Обичам те!" се превръща в нещо голямо?
Снимка: photl.com

Това, което вълнува всеки влюбен, е има ли подходящ момент, в който да каже на своята половинка „Обичам те!“. Няма точна формула, тя е индивидуална при всеки. Но желанието, както и силата на думите, узряват във времето. 

Според психолози и сексолози любовната тръпка и еуфория продължава между шест месеца и две години. Това е и достатъчен период, в който „Обичам те!“ се превръща в нещо голямо. Вижте как силата на тези красиви думи съзрява във времето. 

До третия месец от връзката – „Интересно ми е с теб.“ 

В първите седмици и до третия месец влюбените се чувстват еуфорично. Все още са на етап опознаване, впечатляване, откриване на общи черти помежду им и т. н. Всеки се чувства добре, окрилен от любовта, има нова интересна случка в живота си, която иска да разучава всяка минута. 

На четвъртия месец от връзката – „Дали да не пробваме нова поза в леглото?“ 

Когато голямото „Обичам те“ узрява във времето, то се нуждае от доверие. Доверие не само да споделяте своите страхове, мечти, ежедневни проблеми, но и тези малки тайни, които се наричат сексуални желания. 

Моментът, в който ние споделяме какво бихме искали да получим и дадем в секса, е доверие. Ние сме сигурни в партньора до себе си и не изпитваме срам или страх от копнежите си. 

На петия месец от връзката – „Ти си важен за мен.“ 

Еуфорията се усеща все повече, но започвате да гледате на човека до себе си като нещо, от което се нуждаете всекидневно. Разбирате важността на това да имате личност в живота си, която да му придава смисъл.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: обичам тесекслюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
2
 
! Отговори
!!! преди 9 години
"Я по-добре си помисли, да не би пък по света и дори много близо до теб да има не един и двама, които много повече заслужават да бъдат обичани?"'Ама като чета такива неща и се чудя...АБЕ, вие сериозно ли ги пишете? Развявате и прокламирате откровени простотии, които изобщо не се съобразяват с това дали ти обичаш въпросния, който уж заслужавал да бъде обичан или не го обичаш!!! Все още ли има хора, които не могат да ЧУВАТ какво им шепне сърцето?! С най-близкия УДОБЕН да се примирим, а?
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една моя възрастна колежка казваше: "Не съжалявам за това, което съм направила, а за онова, което не съм направила."Точно това изказване да има предвид всеки, преди да се реши за пореден път да прости някому нещо.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко това е точно така, Леси.Но ако ще трябва все да му се прощава, че на всичко отгоре и да го чакаш да благоволи да се обади, пък и "въпреки всичко" да оставаш при него ... Я по-добре си помисли, да не би пък по света и дори много близо до теб да има не един и двама, които много повече заслужават да бъдат обичани?