Разпознайте лъжците

Лъжците обикновено правят твърде много или твърде малко контакт с очите
Обновена: 1 апр 2015 17:02 | 1 апр 2015 16:47, Михаела Лазарова
6
Разпознайте лъжците
Снимка: freeimages.com

Всички ние сме в известна степен лъжци. Едни са по-добри в съчиняването на неистинни истории, за други е ежедневие измислянето на лъжи, защото се нуждаят от внимание. Лъжите биват малки, големи, благородни и такива, които могат да ви оплетат в мрежата си.

Знаете ли, че човек на ден лъже минимум 10 пъти? Лъжата е сложна система, в която има разказвач в лицето на лъжец и наблюдател. Е, всеки би искал да може да разконспирира само за няколко секунди Пинокио-то срещу себе си. 

Разпознаването на лъжата изисква редовни тренинги, изключителна наблюдателност и познаване на основните грешки, които лъжците допускат. Тук са няколко ключови техники, които ще ви помогнат само за няколко секунди да разберете дали някой не ви мами. 

Усмивката 

Усмивката понякога може да прикрие истинските чувства на човека. Обърнете внимание на това как човек се усмихва, а също така наблюдавайте и другите мимики. Ако сте достатъчно наблюдателни, може да откриете страх, гняв, завист, отвращение. Не забравяйте, че истинската усмивка е тази, която е спонтанна, грейва на лицето и се отразява в блясъка на очите. 

Какво ви казва лъжецът 

Експертите смятат, че говорът и думите най-често издават лъжците. Скоростта на речта, тембърът, дишането, редуването на бързи и бавни темпове на речта. Важно е да обръщате внимание на всяка една промяна. 

Също така лъжците са склонни по-малко да употребяват лични местоимения. В опитите си да се дистанцират психически от техните лъжливи приказки, общуват с по-малко лични местоимения. 

Друго характерно за пинокиовците е повтарянето на фрази и думи, за да валидират лъжата в ума си. Повтарянето на определени думи има цел да ви убеди да повярвате в истинността на думите. Също така това е начин да съберат мислите си, за да могат да продължат своята измислена история убедително.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: психологиянаукалъжа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
1
 
! Отговори
е как преди 9 години
До сибирскащото *** бил в *** и не могъл да се върне за водката в 5 часа
3
1
 
1
 
! Отговори
До П.Петров преди 9 години
Заклевам се точно това ми мина през главата докато четях статията!
2
1
 
5
 
! Отговори
сс преди 9 години
туи на снимката не ви ли прилича на плевнята???
1
1
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Ха ха ха !Само го сравнете с изявлението на Борисов за разговора му с Цветан Василев !