Причини да зарежете приятел завинаги

Вече нямате общи интереси и липсва взаимност
16 май 2015 16:42, Мария Дуковска
10
Причини да зарежете приятел завинаги
Снимка: Outnow.ch

Приятелствата могат да приключат поради много и различни причини, защото и връзките между различните хора са различни и неповторими. Дори да има известни прилики, нещата са толкова пъстри, колкото са и особеностите на всяка отделна личност.

Въпреки това, съществуват 5 ситуации, които правят едно приятелство невъзможно. Обикновено тези приятелства приключват.

1. Липса на контакт на живо

Напоследък приятелството се случва в социалните мрежи. Шпионираме какво се случва с живота на приятелите ни, говорим си с тях чрез размяна на статуси и коментари. По-удобно е от гледна точка на забързаното ежедневие, факт.

Но без зрителен контакт, отчуждението е в кърпа вързано. Колкото и комуникация да осигурява социалната мрежа, приятелството – такова, каквото е било по времето, в което сте се виждали по-често, постепенно ще „загине“.

Разстоянието винаги е било и ще си остане пречка за осъществяването на пълноценен човешки контакт. Неслучайно поговорката „Далече от очите, далече от сърцето“ важи с пълна сила.

2. Липса на взаимност

Отношенията невинаги могат да са 100% отдадени. Всеки от приятелите има свой социален и личен живот.
Но ако проявявате твърде изявен егоизъм спрямо свой приятел, това би поставило поредица от крачки назад в отношенията ви. Натрупването на негативизъм, породен от едностранчивост в отношенията обикновено води до избухване и влошаване на приятелството.

Останалите причини може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
'"Ако в периода на детското развитие, водено предимно от телесни импулси, водещ е действително и единствено стремежът към удоволствие, получаван през принадлежност, сигурност и утвърждаване, хранене, сензорна стимулация и директно генитално стимулиране (което децата безспорно правят), то при възрастния човек, такава градация от потребности говори за инфантилна фиксация и липса на познание за собствената Същност. Защото човек само се проявява през биологията и нейната либидно-мортидна нагонност"
4
0
 
0
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Веднага ще ви кажа причините . Всичките ми приятелки спят с приятелите ми или ги свалят . Разкарвам ги и двамата ама като чели като магнит все такива ми се лепят . Особенно жените са много опасни в тая дейност. Вече ме е страх да имам приятелки , по хубаво без . Абе какво удоволствие може да ти достави да спиш с любимия на тоя дето до вчера ти е помагал и сте делили всичко ??? Ааа ???
3
0
 
1
 
! Отговори
синева преди 8 години
Има една прекрасна песен на Миро от Каризма - Сувенир.
2
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-кофти ,когато един мьж ,когато е бил гадже ,си е вадил последните стотинки за да се докаже мьж, а след това си мисли че някой трябва да го издьржа ,а освен голи идеи в главата си няма нищо друго, скьпи, *** и работи,щото си мьж , ако не искаш, то ще си намеря кой да ми плаща сметките,щото сьм още на 36
1
0
 
20
 
! Отговори
Много е тажко,когато преди 8 години
двама човека цял живот са били приятели, семействата им също са приятелски и изведнъж, по сравнително дребен повод се окаже, че единият е изиграл много гнусна предателска роля спрямо другия, при това без да печели нищо - предал го е, само за да направи мили очи на махленка, чийто мъж има далечно родство по сватовство с големец. Изиграният приятел е загубил много и чак тогава си е дал сметка, че, имайки по-силни позиции благодарение на труда си, цял живот е помагал на предателя.Няма да уточнявам