10 подходящи професии, ако обичате да пътувате

Може да станете репортер
24 юни 2015 21:30, Мария Дуковска
4
10 подходящи професии, ако обичате да пътувате
Снимка: Outnow.ch

Ако мечтаете за работа, която да ви даде възможност да обикаляте света на длъж и шир, то може би трябва да обмислите нещата, преди да тръгнете да учите нещо конкретно в университета.

Ако сте пътешественик по душа и не можете да се наситите да пътувате, изберете си професия, която предполага или изисква странство.

Ето и няколко професии, които биха могли да удовлетворят вашата нужда от пътешествия:

1. Експерт-консултант

Ако сте човек, който може да решава проблеми и да дава експертни съвети за всичко, от управлението на фирмата, през маркетинга до IT сферата, то вие няма да бъдете обвързан само с една фирма. Можете да работите като консултант и да пътувате от град на град или от държава на държава, посещавайки различни компании, които имат нужда от вашата помощ.

2. Работа в туристическата индустрия

Логично е, че ако искате да пътувате, трябва да си търсите работа в туристическата индустрия. Може да станете стюардеса или пилот, да работите на круизен кораб или към някой туроператор. Другият вариант е да овладеете някакъв занаят, който може да ви даде възможност за работа в чужбина като певец, музикант, цирков артист, танцьор, готвач и др.

3. Набиране на работна ръка (хед хънтър)

Има хора, които работят като ловци на мозъци и пътуват из най-престижните колежи и университети, както и в различни градове, с цел да селектират и наемат най-добрите нови таланти за определена компания.

4. Търговец в голяма компания

Ако работите в отдел продажби на голяма компания (например фармацевтична) то вие няма да останете в офиса си зад бюрото за дълго време. Повечето големи продажби изискват покриване на някаква територия, което включва много пътувания.

5. Журналист/репортер

Ако пишете пътеписи за различни точки от света или пък отразявате някакви събития от горещи места като репортер, то със сигурност работата ви ще изисква много пътувания в чужбина. Друг вариант е да си потърсите работа за чуждестранен клон на медийна компания, базирана във вашата страна. За тази цел е добре да научите по-специфичен или рядък чужд език.

Кои са останалите професии, може да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз бих станал цирков артист, като Бойко Борисов.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех, това беше и една от причините да кандидатствам 3 пъти за стюардеса, ама... не стана. :(( А обожавам да летя! И сега всеки път като ми предстои полет съм най-щастливия човек! Въпреки, че всички ми казват, че ако бях направила хобито си професия, вече щеше да ми е омръзнало. Не знам, може и така да е.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обичам да пътувам, но не обичам да работя. Дилема.