Да дадете ли втори шанс на разваленото приятелство?

В кои случаи това има смисъл
19 юли 2015 14:08, Теодора Драгоева
6
Да дадете ли втори шанс на разваленото приятелство?
Кадър от филма "Sex and the City"; Снимка: outnow.ch

Приятелството, също както любовта, е нещо, без което нито един човек не може да има пълен, щастлив и удовлетворяващ живот.
Приятелите са хората, с които се обграждаме още от детските си години и които вървят рамо до рамо с нас през всички житейски радости и тревоги. Разбира се, ако са ни истински приятели.
За жалост, все по-малко са хората, които могат да се нарекат именно по този начин. Понятието „най-добри приятели завинаги“ често завършва с изтрито „завинаги“ и през живота си на човек му се налага да заменя един приятел с друг.
В даден момент приятелството се разваля и пред вас се откриват две възможности – да му дадете втори шанс или да се откажете окончателно от него. Кога коя възможност е по-добре да изберете, разберете в следващите редове:

„Аз пораснах. Тя не“
Какво се е объркало: Две приятелки се оказват в различни етапи от живота си – едната може вече да е създала семейство, докато другата все още се забавлява до късните часове на нощта. Всъщност появата на дете/деца е една от основните причини, заради които много приятелства се разпадат неусетно. Просто за родителя неговият пръв и най-важен приоритет става детето.
В подобна ситуация трябва да решите дали искате да се борите за вашето приятелство, ако то наистина си заслужава. Може би имате други общи неща с вашата приятелка, които все още ви свързват? Ако отговорът е „да“, значи трябва да опитате да спасите приятелството ви. Ако пък пътищата ви тотално са се разминали, значи така е трябвало да се случи.

„Тя ми каза, че съм ѝ влияела зле“

Какво се е объркало: Една от приятелките изпада в труден, депресивен период. Другата от своя страна не успява да се справи със ситуацията и преценява, че е по-добре да се дистанцира от човека, който ѝ влияе зле (психически).
Това приятелство по всяка вероятност не заслужава втори шанс, тъй като единият приятел с лека ръка се е отказал от другия, докато той е бил в лош период. Период, в който хората заслужават помощ, а не игнориране. За в бъдеще обаче трябва да знаете, че колкото и зле да се чувствате – никога не трябва да натоварвате близките си хора само с вашите проблеми. Ако пък сте от другата страна – трябва да се постараете наистина да помогнете на приятел, а не да се отказвате от него.

Още по темата можете да чететe в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
do nomer 1 преди 8 години
zavisi , az napusnah priqtelkata mi , sled koeto se sabrahme I imame 23 godini brak I dete na 19 godini , napusnah e edin pat , no nqma da go napravq vtori pat
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моята дъщеря се омъжи преди 6 месеца . Нейна приятелка вече има дете и се вижда повече с жени които имат бебета ! Което е нормално!Моята дъщеря заяви че не бърза да имат деца ! Пътищата на този етап им се разминават . И те се виждат с приятели с който могат . А и имат работа и собствени развлечения !Да ви кажа аз не зная къде са вече моите приятелки , в България или не !Приятелството има нагласа във времето в което си с твоето настояще , защото другияте също имат своите грижи !
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който те е предал веднъж, ще те предаде и втори път. Възможно е да е имало и предателства, които не си забелязал(а).