Характеристиките на успешните бизнесдами

Учете се от тях и ще достигнете професионалните върхове
14 авг 2015 10:28, Теодора Драгоева
9
Характеристиките на успешните бизнесдами
Снимка: Reuters

През годините жените все по-умело навлизат в света на бизнеса и доказват, че притежават качествата и таланта да развиват дадена компания, да трупат милиони и да намират адекватни решения за сериозни проблеми.

Мястото на дамите отдавна не е единствено в кухнята и макар не всяка от тях да става за шеф и иноватор, самият им опит да се развиват в професионален план,l заслужава аплодисменти и е вдъхновяващ.

А ако се чудите дали вие може да се окажете на върха на професионалната пирамида, вижте какви качества трябва да притежавате (или дали вече не сте ги развили):

Да познавате себе си
Успешните жени, а и мъже, познават себе си много добре. Те са наясно със силните и слабите си страни, което им помага да взимат правилни решения и да мислят по-практично. Освен това реалната самооценка е много важна, за да може човек да не се надцени и да се захваща със задачи, които са по силите му.

Да бъдете посветени на работата си
Това не означава, че трябва да спите в офиса, макар че в даден период вероятно ще ви се наложи. Успелите жени знаят, че работата е приоритет и трябва да ѝ се посветят дори с цената на висене до нощите зад бюрото, промяна на почивки, работни уикенди.

Да сте наясно с лимита си
но задачите си и се научете да казвате „не” на по-маловажните неща и на разсейващите фактори. Фокусирайте силите си върху конкретен проект и не се нагърбвайте с повече дини, отколкото може да носите, за да не ги изпуснете.

Намерете съмишленици
Никой не е стигнал до върха сам! Контактите, помощниците, партньорите и дори служителите ви трябва да са компетентни и надеждни хора, които да ви помагат да вървите напред. Не се нагърбвайте сами с всичко и се научете на делегирате, когато се налага.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България жените получават ниски заплати даже и в банка да работи.Тя първо няма да отговаря на никакви критерии за получаване на кредит.Тези бизнесдами,които са успели представете си в нашата родна действителност как са станали бизнесдами? Има в България една успяла бизнесдама,дето я гърмяха и още си плаща за това.На такава цена благодаря!.Богат се става или с ум,кражба и женитба!!Другото е кьор фишек или за пред простолюдието!!
6
1
 
8
 
! Отговори
чичо Гошо преди 8 години
Едно време за жената се казваше,че в къщи трябва да е домакиня,в обществото дама а в леглото *ва.Сега да си бизнес дама отпада първото условие.
5
1
 
6
 
! Отговори
Пешо Пешев преди 8 години
Ами изводът е дали е комунизъм, социализъм, капитализъм, няма никакво значение. Как се просперира е измислено още в Римската империя: чрез секс и корупция, а не с лични качества.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА ИМАМ БОГАТ ТАТИ , ДА НАМЕРЯ НЯКОЙ БОГАТ НА ВЪЗРАСТА НА ДЕДО , 150 ФИЛМА НА ГОДИНА В ИНДУСТРИЯТА 18 + , ДА ИГРАЯ НА ТОТО
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Пешо ПешевТо и при соца мишките въртяха колелото инак беляне, а светлото кунистическо бъдеще беше на хоризонта
2
2
 
7
 
! Отговори
Пешо Пешев преди 8 години
Не преписвайте такива глупости, това е евтин капиталистически пиар със западен източник, за да се лъжат хората, че имат някакъв шанс. В мафиотските общества никой не може да пробие с лични качества! А такива новини са само пореден начин за манипулация над мишките да продължат да въртят колелото и да им се внушава, че те сами са виновни за мизерията!
1
1
 
4
 
! Отговори
Бай Х@й преди 8 години
Тая не знам, но русо гладно нема!