Полезни съвети за съжителство със съквартирант

Следвайте ги, ако искате нещата да вървят гладко
21 авг 2015 20:43, Теодора Драгоева
3
Полезни съвети за съжителство със съквартирант
Снимка; outnow.ch

Ако ви се налага да живеете със съквартирант/съквартиранти, значи сте наясно, че ще има някои неща, с които ще трябва да се съобразявате.

Независимо дали наскоро сте завършили гимназия и се готвите да споделяте пространство с колега от университета, или пък вече сте истински възрастен, който все още живее с приятели, следвайте нашите златни правила и не прекрачвайте границите, нужни за мирното съжителство.

Ето и 6 съвета по темата:

1. Почиствайте след себе си

Няма нищо по-досадно от това да ти се налага да почистваш бъркотията на някой друг, който дори не е член на семейството ти. Именно за това, ако сте избрали да живеете със съквартиранти, дръжте чистота в общата ви жилищна площ - баня, кухня, хол. Това дори е въпрос на учтивост и говори за добра лична хигиена.

2. Споделяйте домакинските си задължения

Добре е с вашите съквартиранти предварително да обсъдите как ще се грижите за основните домакински задължения. Единият вариант е да си ги поделите по равно или пък да направите график кой кога да ги прави. Можете да се редувате с прането, чистенето, пазаруването и подреждането, като важното е никой да не се чувства ощетен.

3. Дръжте вещите си прибрани

Не затрупвайте общите части в квартирата си с личните си вещи. Трябва да сте наясно, че мястото на вашите дрънкулки си е във вашата стая/спалня.

Още по темата можете да четете Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***, освен в землянките, някога живели ли сте със съквартирант?
1
2
 
5
 
! Отговори
Чича Ви Митко преди 8 години
не напишеш ли правилата още в началото......загубена кауза