Уроците на студентския живот

На какво ни учи университетът, но не и учебниците
13 сеп 2015 21:58, Мария Дуковска
7
Уроците на студентския живот
Снимка: Outnow.ch

Университетът променя живота и представата на човек за него и това е безспорно. За много хора именно тези четири години (а понякога и повече) са един от най-хубавите периоди от живота им.

Освен академични знания и диплома, университетът дава и житейска мъдрост. Нея я няма в учебниците, нито пък я преподават професорите в залата. Тя идва с течение на времето, с грешките и благодарение на натрупания опит.

Университетът е учител и то не само в буквалния смисъл на думата. Ето и кои са нещата, които разбрахте от него, но които не бяха част от учебната програма:

1. Трябва сами да изчистите собствената си бъркотия

Родителите ви ги няма и вероятно за пръв път се оказвате сами. Ето защо трябва да разчитате единствено на себе си, когато става въпрос за почистване на бъркотиите. Не говорим дори само за разбърканите дрехи и вещи в стаята ви. Университетът ви учи да спрете да търсите извинения и да поемете отговорност за собствените си действия.

2. Не трябва да излизате всяка вечер

Не е здравословно нито за вас, нито за финансите ви. Дори парите да не са проблем – човек трябва да осъзнае, че понякога няма нищо по-хубаво от една приятна и спокойна вечер у дома.

Още по темата четете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
a преди 8 години
Като студент научих, че илитерати има навсякъде и образованието не прави човека човечен.
4
0
 
4
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Епични години!
3
0
 
17
 
! Отговори
До Чичо ни Митко (1) преди 8 години
Преди време, една моя колежка, на която предстоеше да се пенсионира, каза: "Не съжалявам за нещата, които съм направила, а за онези, които не съм направила!" Това тя го каза в разговор относно грешките, греховете и глупостите, които всеки нормален човек върши в младостта си.Тогава нямах достатъчно житейски опит и зрелост, за да разбера напълно нейните думи, но сега вече ми е ясно, че е била права.
2
0
 
17
 
! Отговори
:) преди 8 години
Славни времена бяха!
1
0
 
13
 
! Отговори
Чича Ви Митко преди 8 години
най-обичах боба, леба и да .....