Коментарите - кошмар за младите майки

Най-добре си спестете въпросните забележки
Обновена: 29 окт 2015 22:29 | 29 окт 2015 19:30, Теодора Драгоева
1
Коментарите - кошмар за младите майки
Бритни Спиърс стана майка рано; Снимка: Instagram

Докато някои жени избират да изчакат известно време, преди да имат деца, но много други решават да създадат семейство на по-ранен етап от живота си.

В съвременното общество става все по-модерно жените първо да се реализират професионално и после, след 30-те, да раждат наследниците си. Все пак лекарите са категорични, че е по-добри дамите да стават майки в 20-те си години.

В крайна сметка няма нищо срамно, ако една жена роди малко след като завърши гимназията или докато е в университета!

Ето и 10 неща, които младите майки мразят да чуват от иначе добронамерени хора:

Бременността планирана ли беше или случайна?

Това е твърде личен и доста груб въпрос като цяло. Всеки намек, че може би детето не е било желано от родителите си и е плод на инцидент, е неуместен. Подобен въпрос може да потисне всяка майка или минимум да я обиди. Независимо, дали това е била планирана бременност или не, никой не мисли детето си за "грешка".

Все още самата ти си дете!

Много възрастни хора възприемат жените на 20+ години за млади и зелени, и едва ли не за неспособни да се справят с отговорността по отглеждането на нов човек. И все пак, повечето жени се чувстват като деца, докато не се сдобият със свое собствено бебе, без значение на каква възраст са.

Май никоя от твоите приятели все още няма бебе?

Това също е неприятен коментар, който няма кой знае какво значение. Все някоя жена от дадена дамска компания става първа майка, но постепенно това щастие спохожда и нейните дружки, дори да е след години.

Трябваше да изчакаш с детето, докато се стабилизираш финансово

Покрай бебетата и децата има много разходи и всеки човек знае това. Младите майки, обаче също са способни да се хванат на работа, след като бебето може да тръгне на детска ясла, така че не е нужно някой да им натяква, че нямат нужните доходи, за да отгледат детето си.

Първо трябваше да си поживееш!

Много хора казват на младите майки, че първо е трябвало да попътуват, да видят свят и да си поживеят, преди да забременяват. Истината е, че някои жени го правят и докато се усетят са 40-годишни и бездетни. Така че няма формула за това кога да живееш и кога да раждаш. Всеки живот е различен, пък и на 40 човек обикновено разполага с повече пари и може да пътува до по-далечни и интересни дестинации.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: кошмарбебемлади майки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В нашето семейство се роди бебе . Сладко и си спи цяла нощ. Но майката е непрекъснато до него . Не е същото , като да си без дете , но и радостта е голяма . Няма формула , кога да имаш бебе ?