Любопитни факти за мъжкия оргазъм

Топ 10 за този сюблимен мъжки момент
66
Любопитни факти за мъжкия оргазъм
Снимка: outnow.ch

Вероятно още в пубертета сте разбрали какво е оргазъм и каква наслада може да донесе той. Този акт обаче е много повече от няколко секундно блаженство, което ви пренася на друга планета. Знаете ли, че 21 декември е провъзгласен за световния ден на оргазма?

Ето и още 10 интересни факта за този сюблимен момент в ежедневието на мъжа, ще ви изненадат:

След оргазъм се чувствате като "надрусани"
Учени са сканирали мозъка на мъже, който тъкмо се преживели оргазъм и са установили, че в него веднага са се активизирали нервните окончания, които свързани с чувството за награда. Те оприличават еуфоричното чувство с това, при вземане на доза хероин.

Оргазмите са по-добри с партньор
След оргазъм тялото отделя хормона пролактин, който потиска сексуалното желание за около час след това. Ето защо, когато вършите вероятно ще се чувствате отегчени от порно клипа, който се върти пред вас. Ако сюблимният момент е настъпил в компанията на партньорка, тялото отделя с до 400% повече пролактин, пише мъжкият сайт Men’sHealth.

Мъжете също се преструват

Проучване на университета в Казнас показва, че около 28 % от запитаните представители на силния пол симулират оргазъм с партньорка. Една трета от мъжете са споделили, че са били прекалено пияни , за да могат да свършат и просто искали сексът да приключи по-бързо, за да заспят. Друга честа причина за симулиране на оргазъм е нежеланието да наранят партньорката си.

Може да продължавате отново и отново… ако сте късметлии
Повечето мъже се нуждаят средно от около 10-60 минути след последния си оргазъм, за да са готови да продължат отново. В скорошно проучване обаче се описва случая на 25-годишен германец, който бил готово за нови подвизи 3 минути след последното си свършване.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
Буркина Фасото преди 8 години
До до 26Голяма философска бе миличка. Ако си така задълбочена и в секса ухаааа само за мене си да знаиш хехехеех
7
2
 
2
 
! Отговори
Буркина Фасото преди 8 години
До до 24Жена си а? Нещо не ми се вярва много много ама хайде от мене да мине. Ми ела *** пробвай бе! Хехехе
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
sa mgermaneco moe se proba na arabski zad*nici ako du**pedkata na Helda e rajdiasala В скорошно проучване обаче се описва случая на 25-годишен германец, който бил готово за нови подвизи 3 минути след последното си свършване.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
12.... Фукат се с големия размер, а като го видиш в първия момент си викаш: Да се обеся ли, или на въже ли да поскачам преди това.... :D :D :D
4
2
 
14
 
! Отговори
:D :D :D преди 8 години
А бе хора,Не дразнете Минко. Тъкмо санитарите са му дали приспивателно и са го допуснали за малко до компютъра на лудницата, защото днес е слушкал и си е изял и супата, и компота.Вие като го дразните, ще започне да буйства и ще се наложи да му сложат инжекция и усмирителна риза.
3
1
 
15
 
! Отговори
До Минко преди 8 години
До Минко 47г. Ерген.... Цепиш оргазъма!!! "*** като тюлен на Северния полюс" Еб...ти култовото..:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
2
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От любопитните факти за мъжкия оргазъм жените вече въобще не се интересуват. В последно време все повече мъже за нищо не стават. На думи и перчене по форумите всички са....велики, ама като ги "сгащиш" в кревата са ... "тъжна картинка". Минусите да започнат..... Веднага!
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мъжете също се преструват.. А какво да прааеиш когато 100кг. половинка си легне до теб с тигана под възглавницата за да провери дали и изневеряваш. .