Милиардери, започнали живота си в бедност

Кърк Керкорян - Днес той притежава 3,9 милиарда долара
16 яну 2016 12:40, Михаела Лазарова
26
Милиардери, започнали живота си в бедност
Снимка: Reuters

Какво е общото между Опра Уинфри, Лонардо Дел Векио, Франсоа Пино, Джордж Сорос? Те не само са известни, но са милиардери, започнали живота си в бедност. Зад успехите им се крият лишения, къртовски труд, упоритост, учене и може би малко късмет. Вижте още няколко бедняци милиардери, които заслужават адмирации.

Кени Трут

Основателят на компанията Excel Communications – Кени Трут, е израснал в бедно семейство. Неговият баща бил барман и припечелвал скромни средства. За да може да плати образованието си, Кени започва да продава застраховки „Живот“.

През 1988 година успява да създаде компанията Excel Communications, а по-късно през 1996 година я слива с Teleglobe в сделка за 3,5 милиарда долара.

Хауърд Шулц

В интервю за британския таблоид Mirror, Шулц споделя: „Израснах в жилищен комплекс за бедни. Живеех с чувството като на човек от другата страна на релсите. Знаех, че хората от другата страна имат повече средства и са по-щастливи.“Шулц добавя и че въпреки костюма и вратовръзката, знае откъде е тръгнал.

Докато следва в университета, успява да спечели стипендия. След като се дипломира работи за Xerox, а малко след това поема ръководството на кафе веригата Starbucks, която по това време е имала само 60 обекта.

През 1987 година Шулц става изпълнителен директор на дружеството и успява да умножи веригата до 16 000 търговски обекта по цял свят. Спестяванията на Шулц се изчисляват на около 3 милиарда долара.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Какво? Нещо променило ли се е в положителна посока? Не. Остават си милиардери, но бедни по душа.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото камила ще мине през иглено ухо толкова и тия са някакви милиардери, важно е колко злато си натрупал горе на небето. А за тия обществотто не дава и пукнат грош.