Предизвикателствата да бъдеш жена

С какви препятствия се справят всеки ден дамите
16 яну 2016 21:13, Теодора Драгоева
30
Предизвикателствата да бъдеш жена
Снимка: outnow.ch

Да бъдеш жена не е лесно, особено в нашето патриархално общество. Дамите ежедневно са изправени пред различни предизвикателства, през които мъжете имат щастието да не преминават. Просто не им се налага.

Жените традиционно получават по-ниски заплати, а са по-големи консуматори, те са подложени на уличен тормоз, трябва да се грижат за деца, съпруг, дом и кариера едновременно, а на всичкото отгоре да продължават да изглеждат добре и т. н.

Нека да разгледаме някои ежедневни препятствия, с които почти всички дами се сблъскват и в един момент дори спират да забелязват този факт:

1. Да се конкурират с други жени

Истината е, че жените още от малки момиченца се конкурират с индивидите от своя пол за чуждото (мъжкото) внимание, а когато пораснат се борят със своите конкурентки на работното си място. От тях се очаква да застават една срещу друга, дори това да не е в природата им.

2. Да пътуват сами вечер

Между уличен тормоз и реална заплаха от насилие има известна разлика, но е факт, че много жени са подложени на заплаха и тормоз всеки ден. Особено уязвими са тези, които излизат вечер сами или тези, които трябва да се прибират соло в тъмното. Много жени се страхуват да пътуват сами вечер, но нямат избор.

3. Да плащат повече за всичко при по-ниска заплата

Според много проучвания жените взимат по-малки заплати, а в същото време плащат "данък розово". Тоест, дамските продукти струват много повече, отколкото мъжките, а и жените са много по-големи консуматори, а разполагат с по-малко средства.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
5
 
! Отговори
????? преди 8 години
До СпецЗащо търсенето да е по-малко от предлагането?Да не би повечето от мъжете да са обърнали резбата?Аз мисля, че жените се стараят да бъдат колкото е възможно по-привлекателни, за да си осигурят по-голям избор. Колкото повече мъже я харесат, толкова по-голям шанс ще има тя да си избере подходящ.
2
1
 
16
 
! Отговори
qwe преди 8 години
Боядисват си косите, гримове, ботокс по лицето, силикон в гърдите, токчето по 20см и после се оплакват, че няма истински мъже! Ако бях жена, щях да съм долна *** всичко на готово да ми идва. А феминиските да си разправят историите на 14те си котки. Много им е тежко , за това в световен мащаб средната продължителност на живота на жената е по голяма от тази на мъжа.
1
0
 
14
 
! Отговори
Спец преди 8 години
В момента предлагането е повече от търсенето,затова жените се конкурират и се кипрат постоянно да бъдат актуални ама трудно при това предлагане!