Ако имате свекърва, не допускайте тези 5 грешки

Все пак тя е дала живот на мъжа, когото обичате, нали?
Обновена: 22 фев 2016 06:51 | 21 фев 2016 21:49, Теодора Драгоева
13
Ако имате свекърва, не допускайте тези 5 грешки
Снимка: outnow.ch

За добро или за лошо, вашата свекърва се превръща в неразделна част от вашия живот, след като веднъж сключите брак с нейния любим син. Може и да не ударите джакпота с добра и разбрана свекърва, но въпреки това трябва да намерите начин да запазите добрия тон с нея в името на семейното си щастие.

Все пак тя е дала живот на мъжа, когото обичате, а и бъдещите ви семейни събирания ще са свързани с нейното присъствие. Освен това, ако я превърнете в своя приятелка, тя може да ви бъде от помощ в домакинството и в отглеждането на децата.

Ето и 5-те основни грешки, които не трябва да допускате спрямо своята свекърва:

1. Да се отнасяте към нея с досада и антипатия

Много снахи правят грешката още от самото начало да се отнасят към майката на законната си половинка като към натрапница, към която изпитват известна досада и прикрита антипатия. Ясно е, че тя не е ваша приятелка, колежка или съученичка и все пак трябва да положите усилия да се опитате да я харесате. Обръщайте ѝ внимание, говорете си с нея, показвайте ѝ уважението си, ако се налага – покажете загриженост към нея – това е изцяло във ваша полза.

2. Да „забравите“ да сложите снимката й в сватбения си албум

Най-лесният начин да накарате вашата свекърва да се почувства излишна и пренебрегната е, ако я държите настрана от дома и семейството си по всякакви начини. Например, като не я каните на рождени дни, не слагате снимките ѝ в семейните албуми и т. н. Лошото в случая е, че тя ще започне да смята, че вие се опитвате умишлено да я отчуждите от сина ѝ и със сигурност ще се настрои негативно към вас. Именно така започват големите семейни вражди!

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам за свекърва, ама ако тъща ми е като тази на снимката бих я ....л
8
1
 
5
 
! Отговори
Зет като мед преди 8 години
Колкото по-далеч, толкова по-добри отношения. Виждаите се радко, за да са празник срещите ви. Ако се виждате често няма как да не ви е досадно дори и с най-прекрасната свекърва. Моята съпруга има късмет с разбрана и усмихната свекърва, но пък баща ми е (свекъра) е чешит и това е голям проблем за съпругата ми .. както и за мен. Сложни са тежи отношения и трябва баланс между толерантност и директност. Златната среда.
7
0
 
5
 
! Отговори
аааааа преди 8 години
как да се разбираш с проста *** ,която е нечистоплътна и не си реже дори ноктите ,а ги ползва за търмък,жена която на младини е била и шавлива,която не е никаква домакиня ,която говори на мъжът ти против теб и те кълне и се радва ако имаш здравословен проблем,иска непрекъснато пари от сина си,за сметка на внуците,която се интересува от отровни отвари от татул ,която не е шофьор ,а знае ,че антифризът е отровен ако се погълне,която ти носи някакви хлябове от ходжи и държи да ги ядеш
6
4
 
2
 
! Отговори
Хм преди 8 години
Като се замислиш,жените са в по-лошо положение по тоя въпрос...По нашия край има такава приказка:Ако искаш добри отношения,трябва да си пиеш ракията с дядото(тъста) и да опънеш бабата(тъщата)!Няма нужда да е редовно-колкото да ги уважиш.Лош вариант е да ти се падне дядо-трезвеник и фригидна баба.
5
1
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 8 години
Принципно погледнато допускайте свекървата след предупредителен изстрел във въздуха след което дръжте пръста на спусъка.
4
0
 
1
 
! Отговори
Така е преди 8 години
До АнонименТочно така е !!!!
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Принципно гледайте да Не допуснете да имате свекърва !
2
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пострадал зет.никога ама никога,не допускайте,тъст,тъща до вас.Всяка жаба да си знае гьола.Друго,те винаги си остават чужди хора.Живейте живота си,без тях.Вземане да ване,никога.Приемайте ги като външни хора.Ако ги допусните и най-малко,до себе си,живота ви ще е ад.
1
5
 
25
 
! Отговори
123 преди 8 години
Тези отношения в България са пословични. Прекалено близките отношения, това че родителите помагат повече от колкото трябва с пари, отглеждане на децата и внуците, поемане на ангажиментите на вече пораснали те им деца и дори изземва не на функциите им, докато колелото не се завърти повторно. Безумието да казваш майко, татко на някакви чужди хора, в крайна сметка майката и бащата са едни, тежките роднински взаимоотношения...шуренайки, лилинчо....ужасно.