Ако имате свекърва, не допускайте тези 5 грешки

Все пак тя е дала живот на мъжа, когото обичате, нали?
Обновена: 22 фев 2016 06:51 | 21 фев 2016 21:49, Теодора Драгоева
13
Ако имате свекърва, не допускайте тези 5 грешки
Снимка: outnow.ch

За добро или за лошо, вашата свекърва се превръща в неразделна част от вашия живот, след като веднъж сключите брак с нейния любим син. Може и да не ударите джакпота с добра и разбрана свекърва, но въпреки това трябва да намерите начин да запазите добрия тон с нея в името на семейното си щастие.

Все пак тя е дала живот на мъжа, когото обичате, а и бъдещите ви семейни събирания ще са свързани с нейното присъствие. Освен това, ако я превърнете в своя приятелка, тя може да ви бъде от помощ в домакинството и в отглеждането на децата.

Ето и 5-те основни грешки, които не трябва да допускате спрямо своята свекърва:

1. Да се отнасяте към нея с досада и антипатия

Много снахи правят грешката още от самото начало да се отнасят към майката на законната си половинка като към натрапница, към която изпитват известна досада и прикрита антипатия. Ясно е, че тя не е ваша приятелка, колежка или съученичка и все пак трябва да положите усилия да се опитате да я харесате. Обръщайте ѝ внимание, говорете си с нея, показвайте ѝ уважението си, ако се налага – покажете загриженост към нея – това е изцяло във ваша полза.

2. Да „забравите“ да сложите снимката й в сватбения си албум

Най-лесният начин да накарате вашата свекърва да се почувства излишна и пренебрегната е, ако я държите настрана от дома и семейството си по всякакви начини. Например, като не я каните на рождени дни, не слагате снимките ѝ в семейните албуми и т. н. Лошото в случая е, че тя ще започне да смята, че вие се опитвате умишлено да я отчуждите от сина ѝ и със сигурност ще се настрои негативно към вас. Именно така започват големите семейни вражди!

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам за свекърва, ама ако тъща ми е като тази на снимката бих я ....л
8
1
 
5
 
! Отговори
Зет като мед преди 2 години
Колкото по-далеч, толкова по-добри отношения. Виждаите се радко, за да са празник срещите ви. Ако се виждате често няма как да не ви е досадно дори и с най-прекрасната свекърва. Моята съпруга има късмет с разбрана и усмихната свекърва, но пък баща ми е (свекъра) е чешит и това е голям проблем за съпругата ми .. както и за мен. Сложни са тежи отношения и трябва баланс между толерантност и директност. Златната среда.
7
0
 
5
 
! Отговори
аааааа преди 2 години
как да се разбираш с проста селянка ,която е нечистоплътна и не си реже дори ноктите ,а ги ползва за търмък,жена която на младини е била и шавлива,която не е никаква домакиня ,която говори на мъжът ти против теб и те кълне и се радва ако имаш здравословен проблем,иска непрекъснато пари от сина си,за сметка на внуците,която се интересува от отровни отвари от татул ,която не е шофьор ,а знае ,че антифризът е отровен ако се погълне,която ти носи някакви хлябове от ходжи и държи да ги ядеш
6
4
 
2
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Като се замислиш,жените са в по-лошо положение по тоя въпрос...По нашия край има такава приказка:Ако искаш добри отношения,трябва да си пиеш ракията с дядото(тъста) и да опънеш бабата(тъщата)!Няма нужда да е редовно-колкото да ги уважиш.Лош вариант е да ти се падне дядо-трезвеник и фригидна баба.
5
1
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Принципно погледнато допускайте свекървата след предупредителен изстрел във въздуха след което дръжте пръста на спусъка.
4
0
 
1
 
! Отговори
Така е преди 2 години
До Анонимен

Точно така е !!!!
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Принципно гледайте да Не допуснете да имате свекърва !
2
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пострадал зет.никога ама никога,не допускайте,тъст,тъща до вас.Всяка жаба да си знае гьола.Друго,те винаги си остават чужди хора.Живейте живота си,без тях.Вземане да ване,никога.Приемайте ги като външни хора.Ако ги допусните и най-малко,до себе си,живота ви ще е ад.
1
5
 
24
 
! Отговори
123 преди 2 години
Тези отношения в България са пословични. Прекалено близките отношения, това че родителите помагат повече от колкото трябва с пари, отглеждане на децата и внуците, поемане на ангажиментите на вече пораснали те им деца и дори изземва не на функциите им, докато колелото не се завърти повторно. Безумието да казваш майко, татко на някакви чужди хора, в крайна сметка майката и бащата са едни, тежките роднински взаимоотношения...шуренайки, лилинчо....ужасно.

20 отличителни черти на зодия Везни
20 отличителни черти на зодия Везни

20 отличителни черти на зодия Везни

Как да прочистим дебелото черво?
Как да прочистим дебелото черво?

Как да прочистим дебелото черво?