Какво означава да си асексуален?

Има много асексуални хора, които правят секс по една или друга причина
21 фев 2016 23:00, Михаела Лазарова
80
Какво означава да си асексуален?
Снимка: outnow.ch

Хетеросексуалност, хомосексуалност, бисексуалност, транссексуалност. Каквато и да е сексуалността ви, тя е част от живота на всички хора. Е, на почти всички. Има и такива, които биват определяни като асексуални.
Но не си мислете, че асексуалност означава безбрачие. Този термин няма нищо общо с обета за отрицание от плътското удоволствие.

Какво означава да си асексуален?

Асексуалните хора просто не изпитват полово влечение, към който и да е от двата пола. Те нямат никаква нужда от секс. Не се въздържат заради някакви предразсъдъци. Не се отказват от връзките и брака, защото са религиозни или поради друга причина. Те просто нямат нужда да правят секс.

А правят ли секс в такъв случай?

Странното е, че да – правят секс. Не всички, разбира се. Има и такива, които по никакъв начин не се изкушават от плътските удоволствия.

Но има много асексуални хора, които правят секс по една или друга причина. Най-често сред причините са желанието да имат деца, да задоволят партньора си сексуално, въпреки че са привлечени от него само емоционално.

Асексуалните хора изпитват влечение към други, но то е само и единствено на психическо и емоционално ниво.
Сексът е начин да изразиш любовта си към даден човек и асексуалните хора го правят, само защото така е прието – така правят всички останали хора.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 13 ПешоГледай такова видео на екзорсизъм и ако усетиш странни неща и усещания да стават с теб то демоните се размърдват, стой и гледай. Ще ти препоръчам един екзорсист в тубата казва се Brother Carlos (Брат Карлос) гледай неговите видиа.
13
0
 
3
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 13 ПешоАко ти си попаднал в плен на гнусна и скверна похот към странна плът трябва да се обърнеш към Бога и в името на Господа Иисуса Христа да го молиш да те освободи от това състояние и да възстанови естественото ти състояние, дори бих те посъветвал да се подложиш на екз0рсизъм. Има дори записи на екзорсизъм в интернет при който екзорсиста провежда екзорсизъм на гледащия тоест теб като заклева в името Христово демоните които са в основата на извращенията да се махнат от теб.
12
0
 
4
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 13 Пешо (не 17)Разбираш ли това което ти приемаш за естествена сексуалност - извращенията, не е естествена тя обикновено е наказание от Бога за тези които Го оставили и които отхвърлят неговата истина. Можеш да забележиш и съответно, че содомията или хомосексуалността е много разпространена сред евреи и членове на тайни сатанински общества. В Светите Писания Апостол Павел разказва как поради неверието им Бог е предал мъжете от определено място на скверна похот едни към други също и жените им
11
0
 
4
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 17 ПешоНяма вариант за този който обича доброто и праведното да обича и злото. Както се казва в Светите Писания "Не можете да служите на двама господари, защото или единия ще обикнете а другия ще намразите или към единия ще се привържете а другия ще презрете, не можете да служите и на Бога и на мамона". Толерантността и приемането на различния не е християнска доктрина а масонска, Християнството напротив изобличава греховете и приканва към покаяние или по друг начин казано отказване.
10
5
 
1
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
Мисля, че познавам няколко такива жени. А може би и мъже, но... при тях някак си не съм се замислял дали имат такъв проблем. И ги съжалявам горките.Но не съм напълно сигурен дали част от проблема не е в самите тях. Мисля си, че с желание асексуалността може да бъде променена, просто различните хора (особено жените) изпитват възбуда при различна стимулация. А може и да греша, но едва ли има толкова мн. хора с грешна физиология, повечето случаи са обремененост и недостатъчно експериментиране.
9
7
 
6
 
! Отговори
пешо преди 8 години
брегоре, скрий се някъде с твоите фанатични бълвочи... като толкова обичаш бог, вземи покажи малко християнски добродетели - любов, милосърдие, праведност... а ти показа само омраза към всичко живо, което не е като теб. и хората ти цъкат плюсове без да се замислят. хора, разберете, сексуалността е вродена и може да бъде най-различна. не е извращение и не е грях да си роден различен.
8
8
 
17
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Вярно е, над 90% от женените мъже правят секс със съпругите си само защото така трябва.
7
0
 
13
 
! Отговори
Samominavam преди 8 години
Ами доста точна статия ...
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбираемо е да се отвратят хората във време, в което пошлостта ни залива отвсякде и сексът от най-ранна възраст е станал задължение и състезание за спортни постижения, в което да не се справиш предизвиква ужас.Колкото до статията, транссексуалността не е вид сексуалност, а вид полова идентичност (транс хората могат да са хетеро, хомо или би като всички други).
5
10
 
14
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До ХмПриятелките ти са гадни *** които напълно заслужават мъжете им да ги изритат с бой и псувни защото са изневерили, те са прелюбодейки и предателки.
4
2
 
34
 
! Отговори
Хм преди 8 години
На мен пък статията ми харесва. Жена съм и е възможно да съм асексуална. Не изневерявам на мъжа си и вече минахме сребърна сватба. Сега си обяснявам защо не съм се поддала ,както повечето ми приятелки.Много обичам мъжа си и бих направила всичко за него ,но с друг ми се вижда гадост на чисто физическо ниво.Всичките ми приятелки не виждат нищо лошо в кривването ,колко хубаво било и разтоварващо. Аз си мислях че съм ненормална. И сигурно съм ,но поне така не наранявам никого!
3
9
 
27
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
И спрете да слагате снимката с двамата евреи на всяка подобна статия. Освен това спрете с тая цензура, триенето на мнения и б***нвания - все пак тук не живеем в диктатура! Не разбрахте ли, че Европейския Съд реши, че интернет сайтовете не са виновни за мненията на потребителите си и не трябва да п0лицействат форумите и да трият мнения защото това нарушава основната човешка ценност на СВОБОДАТА НА СЛОВОТО.
2
13
 
10
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
Асексуалност - глупости! Хората губят репродуктивните си способности поради всички тия неща във ваксините, кемтреилса, храните и други които подтискат сексуалните хормони. Затова и има толкова хора които им е трудно да имат деца. А това се прави по Адженда 21 на ООН за редуциране и геноцид на земното население. Нарочно се подтискат репродуктивните способности на хората по химичен и социологичен начин чрез промотиране на сексуални извращения и разбиване на семейството чрез модела на к--у-рварство
1
11
 
3
 
! Отговори
XXL преди 8 години
Какво означава?Да пиеш денонощно водка и да целуваш мумия през плексиглас.