Велики цитати на Уилям Шекспир

"Обичай всички, доверявай се на малцина, не вреди на никого"
22 фев 2016 09:22, Михаела Лазарова
1
Велики цитати на Уилям Шекспир
Снимка: Reuters

Той е един от най-значимите автори в англоезичната литература. Днес от рубриката на Az-jenata.bg "Притчи и мъдрости" ще ви пренесем векове назад във времето, когато е живял и творил великият Шекспир.

Уилям Шекспир е роден в Страдфорс на Ейвън, Англия, на 26 април 1564 година. Писането било негова страст и още докато играел като актьор в собствената си театрална трупа, не спирал да пише пиеси. Ранните му произведения били предимно комедийни пиеси и исторически драми.

През последните години от своята писателска дейност, той посветил времето си на създаването на трагикомедии. Уилям Шекспир умира на 23 април 1616 г. Вдъхновени от неговите вечни произведения, споделяме няколко незабравими цитата.

„Знаем, че сме, но не знаем какво можем да бъдем.“

„Някои успяват с помощта на греха, а някои падат заради добродетелта.“

„Очакването е в основата на всяка любовна болка.“

„Съвестта ни прави всички страхливци.“

„Стремете се към съвършенство, и без това няма да го постигнете.“

„Човек е свършил, превърнал се е в жив мъртвец не когато престане да обича, а да мрази. Омразата съхранява, в нея, в нейния химически състав е заложено „тайнството“ на живота. Неслучайно тя си остава най-могъщият стимулатор, изнамерен някога, при това добре понасян от всеки организъм, дори от най-изнемощелия.“

„Хората трудно намират общ език със себе си, може би защото е трудно да си добър разказвач и търпелив слушател едновременно.“

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
Пълни глупости