Средства, които не помагат при грип

Пробиотиците не могат да лекуват настинки и грип
23 фев 2016 14:37, Михаела Лазарова
8
Средства, които не помагат при грип
Снимка: photl

В сезона на грипа и настинките няма как да не се запитаме дали лековете, които сме свикнали да употребяваме наистина действат. Все повече от опит се убеждаваме, че някои средства за борба с грипа и настинката всъщност са напълно безполезни.

Кои са лекарствените средства, които не помагат при грип?

Ехинацея

От ехинацеята се произвеждат какви ли не хомеопатични и билкови лекарства за облекчаване на грип и настинка. Истината е, че ехинацеята изобщо не помага при такива инфекции. Все още някои експерти я препоръчва, въпреки че съществуват редица изследвания, които опровергават действието й.

Злоупотребата с ехинацея може да предизвика гадене, подуване и проблеми със стомашно-чревния тракт.

Витамин С

От деца слушаме как при грип и настинка трябва да взимаме големи количества витамин С. Изследванията показват, че витамин С не помага по никакъв начин в лекуването на грипни състояния. Дори не облекчава симптомите на вирусните инфекции.
Единственото, което може да направи той е да ви предизвика да уринирате по-често. Големите дози витамин С могат да предизвикат още стомашно-чревни разстройства, камъни в бъбреците и забавяне на менструалния цикъл.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
Ехинацеята и витамин С помагат и то много. Витамин С обаче знам къде да го намеря на прах за около 8 лева килото, обаче защо ехинация на прах не виждам така тя е много по икономична и в други страни се продава в този си вид а тук има само едни прескъпи капки на доктор тайс.
4
0
 
0
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
Ха-ха кой казва ,че помагат то и с антибиотици минава след една седмица ,а без лекарства за 7 дни.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***! Витамин С не помага при грип. Ами ако не бяхте толкова прости щяхте да знаете, че подсилва имунната система за да се пребори тя самата с грипа.
2
0
 
4
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Ми те дадават ментета лекарства да пием по две седмици и да сме на луната
1
1
 
22
 
! Отговори
zeus преди 8 години
A най-много не помагат антибиотиците, те са за бактериални, не за вирусни инфекции. За сметка на това лекарите изписват най-често тях, понеже са на хранилка към фармацевтичните компании ;)