Правила за успешни родители

Не забравяйте, че дисциплината и наказанието са две различни неща
27 фев 2016 18:00, Михаела Лазарова
43
Правила за успешни родители
Снимка: photl

Отглеждането и възпитанието на децата е една от най-трудните задачи за всеки родител. Всеки иска да бъде добър родител, но въпреки многото планове, които имаме за възпитанието на децата, все нещо не ни се получава. Ето няколко прости правила, които ще ви превърнат в успешни родители.

Не се опитвайте да оправите всички проблеми на децата. Разбира се, че те се нуждаят от вашите съвети и помощ, но трябва да ги научите в сложни ситуации да намират и сами решението на проблемите.

Обърнете внимание на интересите на детето си, така че да му помогнете да ги развие.

Имайте високи очаквания за децата ви, но винаги бъдете реалисти.

Хвалете детето си всеки път, когато успява. Подкрепата е важна, когато искате децата ви да растат щастливи и мотивирани.

Не забравяйте, че дисциплината и наказанието са две различни неща.

Четете книги заедно с децата си всеки ден, дори и времето, в което ще го правите да е само половин час. Това е чудесен начин да се свържете с малките, а и да насърчите у тях желанието за четене.

Всеки родител допуска грешки в отношението си към децата. Имайте смелостта да признаете ваши грешки, вместо да се чувствате виновни. Така ще ги научите на честност и справедливост.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
Много е важно родителите да подхождат с добрина и нежност към детето винаги и да не му викат или изпадат в силно негативни емоции или да спорят пред него защото така го травматизират. Аз имам такава психологическа травма от детството ми защото съм ставал свидетел на караници между баща ми и майка ми, чуството когато си малко дете е ужасно все едно целия ти свят се разпада.
5
0
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До знайкоКакто и да е, няма значение стига сме говорили за нея. Да се концентрираме върху темата и без това няма как да приема нечии ограничения с това с кой да комуникирам или не, това си е изцяло мое решение и на човека с когото комуникирам. Лека ти вечер.
4
0
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
Ами не се надявай а я питай, но чини ми се че просташкия език който използваш не и се нрави? Ти какво мислиш?
3
0
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До знайкоТи си си я заплюл а знайко? А тя какво мисли по въпроса?
2
0
 
6
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
Едно от най-важните неща които трябва да научиш детето е да е честен човек и никога да не лъже. Никога, никога, никога и не никакви "бели" лъжи, само истината. Лъжата е змейска отрова, отравяща пагубно човека който я изрича. Лъжата деградира човека на толкова много нива, унижава го и го снижава. Древните перси учели синовете си докато не пораснат само на три неща - да казват винаги истината, да яздят кон и да стрелят с лък. Върху истината може да се градят и другите добродетели.
1
1
 
8
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Много истинска статия,браво на този който я е написал!