Как една жена избира мъжа до себе си?

Ева Кулева ви съветва за любовта
28 фев 2016 22:40, Михаела Лазарова
99
Как една жена избира мъжа до себе си?
Снимка: outnow.ch

Въпрос към лайф коуч Ева Кулева от читателка за рубриката в Az-jenata.bg „Какво те мъчи в любовта?“

Въпрос: Как една жена избира мъжа? Жена получава ежедневно внимание от много мъже, комплименти и намерения от тях. Няколко мъже може истински да са влюбени в нея по едно и също време. Тя чува и вижда много сериозни и красиви неща към нея. Как жената се ориентира в този вихър?

Ева Кулева: Дай боже всяка жена да преживява такъв вихър. Прекрасно е, че се радваш на толкова мъжко внимание и напълно разбирам объркването ти. Някои мъже са много изкусни в ухажването.

Първият въпрос, на който ти предлагам да си отговориш, е: Какво искам от мъжа и връзката си с него? Дали искам само компания, забавления и секс, или искам и брак и деца?
Да предположим, че искаш да създадеш семейство. За целта можеш да използваш 5-те критични въпроса, които Каролин и Уес Хъф формулират в книгата си „Идеалните партньори“. Пет въпроса, на които да си отговориш утвърдително, преди да избереш мъжа, с когото да се обвържеш:

1. Ефективен ли е в действията си? Успешен ли е? Прави ли това, което обещава, или си остава само с комплиментите и прекрасните намерения?
2. Доколко сериозни са намеренията му? Иска ли да се ожени и да има деца или търси само секс и забавления?
3. Вдъхва ли ми доверие? Честен ли е? Искрен ли е? Говори ли открито за себе си и за живота си, как се чувства, какво иска и т. н.?
4. Излъчва ли обаяние? Чувствам ли се привлечена към него?
5. Подхождаме ли си според основните ми критерии за избор на дългосрочен партньор?
Като възраст, здраве и вредни навици, предпочитания за място на живеене, образование и интелигентност, интереси, ценности, отношение към парите, религиозни и политически възгледи, и т. н.

Най-вероятно все още не знаеш отговорите на всички тези въпроси и е необходимо да опознаеш мъжете, за да можеш да избереш най-подходящия за теб. Именно това е целта на излизането на срещи – взаимно да се опознаете и да прецените дали си подхождате.

Затова ти предлагам да избереш двама или трима от твоите ухажори и да излизаш на срещи с тях, докато ги опознаеш по-добре. И тук нямам предвид да ги опознаеш интимно. Остави интимността за след като избереш един от тях за ексклузивна връзка. Ако имаш нужда от подкрепа по пътя, на разположение съм.

Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
6
 
! Отговори
Неа преди 8 години
"Секса е най-бурен най-много 4 месеца след това се знае кога" Ама ти сериозно ли изказваш такова твърдение . Аз се шокирах . Та секса е невербална комуникация . Извинявай ама ако той куца , не ми говори за неща като уважение .....
23
2
 
7
 
! Отговори
pepi преди 8 години
До ЖенаИмам усещане, че мразиш мъжете. Не всички мъже са еднакви и не всички жени са еднакви противно на всеобщото схващане. Последният ти коментар ме навежда на мисълта, че ти не се държиш открито, а се опитваш за 5 или 10 мин с един два въпроса да предцениш човека и евентуално след това да се откриеш и ... СЕКС.. :) после кой бърза ? Звучиш ми като интелигентна жена (Надявам се не съм ви убидил), но ако след 10 или 30 мин си легнеш с някого няма как да очакваш нещо според мен. Или много рядк
22
1
 
16
 
! Отговори
До жена преди 8 години
За мъжете че повечето обърнаха резбата и са безотговорни факт.Има и 1% сериозни мъже,много са малко за жалост?
21
8
 
7
 
! Отговори
До жена преди 8 години
В една връзка секса не е най-важното има съвсем други неща по отговорни и нуждаещи се.Секса е най-бурен най-много 4 месеца след това се знае кога е?
20
7
 
8
 
! Отговори
Жена преди 8 години
18, просто си повърхностно практичен, но ако се замислиш по-дълбоко ще схванеш, че зад всяка отделна жена или всеки отделен мъж, независимо от възрастта им, които нямат партньор стой индивидуална история, която е мега к-ухо да обобщаваш с ..."под 30 избират, над 30 чакат да ги избират и то май вече няма кой да ги избира", щот нали аз мога да напиша, че няма кой да избира жените, защото мъжете обърнаха резбата и не могат да поемат отговорност и съм убедена, че ще се съгласиш с мен, нали така?
19
6
 
6
 
! Отговори
Жена преди 8 години
16, нямам критерии. Обикновено като срещна човек мога за 5 минути да преценя дали може да комуникирам с него или ме отблъсква. След 5 минути, ако може да комуникирам с него задавам един два въпроса лежерни и след 10-та минута знам дали искам да правя секс с него, за да разбера дали си пасваме и ако да - да продължим или ако не - да приключим. Разбира се в тези 10 мин и двамата трябва да сме в най-открито и позитивно състояние, защото ако някой не е се получават грешни изводи и не усещам човека.
18
4
 
4
 
! Отговори
До жена преди 8 години
Какви повърхностни,това което го пиша според мен е така,лично мое мнение е?
17
6
 
2
 
! Отговори
Жена преди 8 години
15, не, не се засегнах. Подразних се от повърхностното ви мнение.
16
3
 
3
 
! Отговори
До жена преди 8 години
Добре сподели ако искаш,какъв трябва да е мъжа за да го оцениш и ти пасва?
15
3
 
6
 
! Отговори
До жена преди 8 години
Няма от какво да се засягам,майче ти се засегна?
14
6
 
9
 
! Отговори
До жена преди 8 години
Критерийте са ви много високи на всички жени,незнам този мъж дали съществува?
13
7
 
2
 
! Отговори
Жена преди 8 години
11, о! Да не се засегнахте нещо? Простете...
12
4
 
7
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Жребец .... То ако ще търся жребец например , мъжа няма да се различава много от куче . Даже предпочитам куче :))..
11
5
 
9
 
! Отговори
До жена преди 8 години
Първо трябва да познаваш един човек после си прави изводи за него.И му казвай каквото има в очите,не виртуално без да му знаеш физиономията даже?
10
9
 
7
 
! Отговори
Жена преди 8 години
7, конкуренция ....? За какво конкуренция? За намиране и връзване за мисловно запъртачен индивид и по възможност да го направиш преди 30? Да търсене на осеменител ли, на хрантутник или спонсор? Конкуренция за КАКВО?!
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРОБВА ГИ,ВСЕ ПАК ТРЯБВА ДА ИЗБЕРЕ НАЙ ДОБРИЯ ЖРЕБЕЦ.А КОМПЕТЕНТНИТЕ ЖЕНИЧКИ ЗАТОВА СИ И ОСТАВАТ СТАРИ МОМИ,И ВАРИАНТА ЗА ТЯХ Е КУЧЕНЦЕ ЗА СТАРИНИТЕ ИМ.
8
8
 
4
 
! Отговори
Жена преди 8 години
1 и 4, а да изкоментирам ли нещо за качествата на половите ви органи, че да вляза в тон с пълната ви кухелия или да ви оставя да си помислите като пишете глупости, които смятате за висша мъдрост, дали не се излагате зверски пред хора или основно жени, които седят и ви гледат отстрани сеира на успелите да сгащят някоя, че да отбият номера! То е ясно като ви чета на какво мисловно ниво сте, направо ме е страх да си помисля какво е при постоянните ви партньорки. Просто ме хваща страх. и за децата..
7
4
 
17
 
! Отговори
До жена преди 8 години
Ти кога ме видя дали имам шкембе,защо не е истина че е по голяма конкуренцията в днешно време ли.Виж колко жени стоят свободни и постоянно говорят че нямало мъже???
6
14
 
8
 
! Отговори
Жена преди 8 години
1 и 4, па съм се закъхарила, па съм се тръшнАла, па съм почнала да рИвъ и да страдам, че нЕкой *** не е дошъл да ме избере! Момчета с шгембета, ама вие сериозно ли живеете с мисълта, че жените над 30 размитат за ВАС, ама точно за такива като ВАС, с подобно мислене? Да пази Бог да попадне Жена на такива! Не само над 30, не само под 30, ами да не дава Господ тези да са бащи на момичета, че ...не знам как ще се справят с набутването на дъщерите си на собствените ви недо..клечия! Моите уважения!
5
4
 
5
 
! Отговори
Неа преди 8 години
" Така, че подобни флиртове с множество партньори са лоши и водят до нр***встено разваляне..'" Флирта е по скоро забавление , отколкото основа на нещо смислено . По - скоро за забавление , чак пък нравствено да ме развали не вярвам :)Ама това е от моята камбанария :)