Как една жена избира мъжа до себе си?

Ева Кулева ви съветва за любовта
28 фев 2016 22:40, Михаела Лазарова
99
Как една жена избира мъжа до себе си?
Снимка: outnow.ch

Въпрос към лайф коуч Ева Кулева от читателка за рубриката в Az-jenata.bg „Какво те мъчи в любовта?“

Въпрос: Как една жена избира мъжа? Жена получава ежедневно внимание от много мъже, комплименти и намерения от тях. Няколко мъже може истински да са влюбени в нея по едно и също време. Тя чува и вижда много сериозни и красиви неща към нея. Как жената се ориентира в този вихър?

Ева Кулева: Дай боже всяка жена да преживява такъв вихър. Прекрасно е, че се радваш на толкова мъжко внимание и напълно разбирам объркването ти. Някои мъже са много изкусни в ухажването.

Първият въпрос, на който ти предлагам да си отговориш, е: Какво искам от мъжа и връзката си с него? Дали искам само компания, забавления и секс, или искам и брак и деца?
Да предположим, че искаш да създадеш семейство. За целта можеш да използваш 5-те критични въпроса, които Каролин и Уес Хъф формулират в книгата си „Идеалните партньори“. Пет въпроса, на които да си отговориш утвърдително, преди да избереш мъжа, с когото да се обвържеш:

1. Ефективен ли е в действията си? Успешен ли е? Прави ли това, което обещава, или си остава само с комплиментите и прекрасните намерения?
2. Доколко сериозни са намеренията му? Иска ли да се ожени и да има деца или търси само секс и забавления?
3. Вдъхва ли ми доверие? Честен ли е? Искрен ли е? Говори ли открито за себе си и за живота си, как се чувства, какво иска и т. н.?
4. Излъчва ли обаяние? Чувствам ли се привлечена към него?
5. Подхождаме ли си според основните ми критерии за избор на дългосрочен партньор?
Като възраст, здраве и вредни навици, предпочитания за място на живеене, образование и интелигентност, интереси, ценности, отношение към парите, религиозни и политически възгледи, и т. н.

Най-вероятно все още не знаеш отговорите на всички тези въпроси и е необходимо да опознаеш мъжете, за да можеш да избереш най-подходящия за теб. Именно това е целта на излизането на срещи – взаимно да се опознаете и да прецените дали си подхождате.

Затова ти предлагам да избереш двама или трима от твоите ухажори и да излизаш на срещи с тях, докато ги опознаеш по-добре. И тук нямам предвид да ги опознаеш интимно. Остави интимността за след като избереш един от тях за ексклузивна връзка. Ако имаш нужда от подкрепа по пътя, на разположение съм.

Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
А онези, които не желаят да се съпротивляват и борят с дявола, Бог не принуждава, за да не наруши свободната воля на разумното ни естество, което е сътворил по Свой образ, и не ни понижава до безсловесни животни (преп. Симеон Нови Богослов)Дяволът, който е мрак и се представя като светъл ангел лъжовно, а не истински, няма нищо и не може да ти даде ни благоустрояване и сладост, нито радост и свобода, нито мирно състояние, нито ум и душевно просвещение... (преп. Симеон Нови Богослов)
63
3
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
"защото който се хвали със зло, той не чувства нищо, а това е свойствено само за мъртвия"А онези, които се хвалят с любов пред света, а отвътре са зли и пишат тайничко подобни коментари като на "Човек", те не са ли мъртви? Са. Точно затова написах, че е духовен труп.Това,което правя не е да вкоренявам, а да отразявам. Нищо, от това, което ми е написал не стига до мен и не ме засяга, защото аз знам защо ги пише. Защото е безсилен. В безсилието си търси да отразя злото му, че да се нахрани.
62
3
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
Защо хората, надарени от Бога със свободна воля, не забелязват, че стават покорни слуги на дявола и, въвлечени от него в грях, мислят, че вършат зло по собствено желание-самоволно и така стават за посмешище пред него. Тази измамна мисъл е една от най-големите хитрости на изобретателя на всяко зло-дявола (преп. Симеон Нови Богослов)Бог, като всесилен и непобедим, помага на онези, които по собствено съизволение желаят да се съпротивляват на дявола, и ги превръща в победители на злия дявол
61
3
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
...Онези, които изпълняват с топло усърдие Божията воля, с лекота се съпротивляват срещу бесовете (преп. Симеон Благоговейни)Дяволът убеждава някои да мислят, че злите дела, които те вършат под негово внушение, всъщност са добродетели и правилни, и се хвалят с тях. Но това мече е крайното умъртвяване на душата, защото който се хвали със зло, той не чувства нищо, а това е свойствено само за мъртвия (преп. Симеон Нови Богослов)
60
3
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
на хората в греха (св. Ефрем Сириец)Врагът постоянно воюва с всички хора, поразявайки ги с лоши и нечисти пожелания... (св. Ефрем Сириец)Всички бесове първоначално се опитват да помрачат нашия ум, а след това ни внушават каквото искат... (преп. Йоан Лествичник)...Смиреномъдрието съкрушава демона, послушанието го надвива, молитвата го обръща в бягство, постът го убива с глад, братолюбието и придобиването на всички други добродетели го потъпкват (преп. Теодор Студит)
59
3
 
2
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
Оръжието на лукавия е гордостта; чрез нея той уби нашия праотец Адам, чрез нея погубва и всичките му чада (св. Ефрем Сириец)Как да опазим сърцето и чувствата си? Тежка е борбата ни, много злоба има у враждуващия срещу нас, но това не трябва да ни отказва от борбата. Не бива да изпълняваме на дело внушенията на врага (св. Ефрем Сириец)Ако обичаш духовете на злобата и лукавството и се услаждаш от тях, скоро те стават твои другари и се прилепят към теб, защото врагът е най-неотстъпният спътник
58
3
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
...Успехът...на битката с дявола и властите на мрака зависи не от естеството на телата, а от произволението на душата (св. Йоан Златоуст)..."Даровете" на дявола са: злословие, пиянство, омрачение на душата (св. Йоан Златоуст)Няма човек, когото врагът да не напада (преп. Макарий Египетски)Ако искаш да удържиш победа над лукавия, въоръжи се със смирение; защото дяволът, щом те види с това оръжие, от страх ще избяга (св. Ефрем Сириец)
57
2
 
1
 
! Отговори
все по нелепи стават преди 8 години
у назе кифлата избира главния пекар по жиБа му , къщата да е многокатова, да е расов стъргач и да гледа лошо..а и да е министър ако може по нещо там...
56
2
 
2
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До ЖенаОмразата която изпитваш е като черна и буйна река която минава през съзнанието ти и иска да го отвлече с буйните си води които ти не знаеш накъде отиват. Остани спокойна и центрирана без да се поддаваш на омразата докато цялата река изтече. В съзнанието си може за изпиташ болка от съпротивата да не се покориш на черните внушения, но това скоро ще мине. Пази се от тези внушения на страх, омраза и ненавист, те не от теб а идват от друго много лошо място.
55
3
 
3
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До ЖенаПомниш ли какво ти казах за сърцето? Сега се поддаваш на най-черна омраза която те кара да искаш унищожението на другия дори с цената на своето, това са дяволски внушения. Трябва да се бориш и да контролираш тези усещания, те не са твои това са външни внушения на нечисти духове. Ако позволиш на тези състояния да се вкоренят в душата ти, душевното ти състояние ще се влоши неимоверно и отрицателните ти емоции ще бъдат храна за нечистите духове.
54
5
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Приключвам с този, защото тези същества се хранят с енергията, която са предизвикали, когато са изтърсили тези прекрасни хубави думички. По същия начин се хранят и с това да виждат как някой им се връзва, как някой попада в капаните им, как целия свят вярва на това, колко са белички, изтупани и добрички. Стига толкова храна за този ***. Той с нея ще отиде и ще нахрани жена си, децата си и целия си род. Лошото е, че ще я предаде и на тези, до които се докосва. Някой буквално умират.
53
5
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
И ако унищожението на такива като него означава, че ще трябва да унищожа себе си, защото съм се срещала с подобни индивиди и черните им същности, ако това означава, че ще трябва да утрепа себе си, да ще го направя, за да не могат да страдат други наивни жени, КОИТО тези без абсолютно никакъв проблем ще ЛЪЖАТ и мамят с черните си кухи безочия и без ...очи.
52
5
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
"Имам усещане, че мразиш мъжете."Pepi, да, мразя съвсем искрено и от цялата си душа, съществото, което се крие зад коментарите на "Човек". Мразя него и всички немуподобни, които са си въобразили, че са мъже. Мразя родителите му, мразя майка му, мразя всички негови приятели, роднини и врагове, във всички посоки на времето и във всички пространства и вярвам, че омразата ми е толкова силна, че ще му даде необходимото, за да изгори, удави се и се изпари от духовния свят, защото е духовен труп.
51
2
 
2
 
! Отговори
Жена преди 8 години
54, мисля, че на този въпрос може да ти отговори компетентно лицето, което се е подписало с "Човек". Съпругата му знае съвсем точно и ясно какво означава това да избереш по любов Човек като него.Ето така тя го е избрала по "човещината и по любовта му":""Как една жена избира мъжа до себе си?"Елементарно - който я излъже най-добре."Питай го! Ще ти се яви с най-миличката, нежна и лукава физиономия на великия джентълмен, в чието тяло се крие гнило, миришещо на разложение духовно трупище.
50
1
 
4
 
! Отговори
до 56 преди 8 години
Малко офф топик. Сетих се за вица:Един месар бил глух. Дошъл един млад мъж извадил си го, праснал го на тезгяха и показал с пръсти 2 и месарят му дал два шпека. Дошъл следващия праснал си го на тезгяха и получил хамбурски салам. Един дядо се обадил от опашката: "Ей момче, удари два пъти и за мен, че ми писна да ям ловджийски наденички."
49
2
 
8
 
! Отговори
Балъци с Пари Няма преди 8 години
или останаха Малко !!Жените да се учат да работят-Никой не им е Дръжен да ги храни
48
2
 
8
 
! Отговори
11 преди 8 години
Гледа колко му е голям и дебел кат го сложи на масата ... портфейла де.
47
2
 
8
 
! Отговори
Жената без Пари преди 8 години
Няма право на избор..Каквото й се предложи - това !ако иска Пари--получава отношение като към Стока !.........Жениет трябва да се научат да си плащат Сметките..иначе стават държанки , машини за раждане на деца , слугини и пр
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я някой ако знае да каже какво общо има любовта в случая когато една жена избира мъж? Ама сериозно, имам предвид истинска любов, а не само физическо привличане. Ако някой знае - да каже.
45
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво гледат и какво не гледат, да си опичат акъла. Моята жена мисли че като се гътна и ще вземе апартаменти и пари наготово ама няма да е така. Написал съм завещание в полза на племенниците ми главно акции и фондови книжа, ако могат да се оправят с тях. На жена ми и на децата оставям само малки суми под 10 000 лева защото те никога за нищо не положиха усилия и ще профукат всичко само за година.