Причини за поява на лоша телесна миризма

Прекаляването с лютото и пикантното може да предизвика неприятна миризма от тялото
28 фев 2016 18:30, Михаела Лазарова
27
Причини за поява на лоша телесна миризма
Снимка: Reuters

Телесната миризма е нещо напълно нормално при всеки човек. Понякога обаче тя може да се засили или влоши. Какво може да ви накара да миришете по-зле от обикновено?

Пропускате да обуете чорапи

Някои обувки не предполагат обуването на чорапи. Но това може да е причината за влошената миризма, излизаща от краката ви. Някои материи, от които са направени обувките, могат да предизвикат повишено изпотяване и съответно лоша миризма.

Такива материи са най-често изкуствените и тези на каучукова основа. Гледайте да носите памучни чорапи при всеки удобен случай. Ако обувките или случаят не позволяват носенето на чорап, тогава се погрижете да напудрите краката с пудра против изпотяване, за да намалите миризмата.

Повишени нива на стрес

Хормоните на стреса причиняват обилно изпотяване. То е естествен отговор на стреса. Обилната пот се смесва с бактерии и мъртви клетки от кожата, което предизвиква по-лоша миризма от обикновено.

 Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
10
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 7Честита баня са си казвали защото са се къпали редовно, както се казва редовно добър ден. Добър ден не значи, че се е случило някакво небивало събитие а е нормалния поздрав на нещо което става редовно. По това време не е имало бани в собствените жилища а пората са ходели редовно в обществени такива. Недей го тълкува този поздрав превратно от незнание. Честита баня е поздрав на хора имащи добра хигиена и обичащи къпането а не на такива каквито нямат хигиена.
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честита баня....кажи и приключваме темата. Честито щото рядко се случва. Душа всеки ден с малко *** е достатъчен, като се перат и дрехите...проблем няма.
4
1
 
7
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
Добрата хигиена е много важна и дори бих казал задължителна. Това са елементарни неща, но важни.
3
4
 
14
 
! Отговори
Пъвдялко преди 8 години
Аз пък вчера ядох кисело зеле,та днес са ме налегнали едни газове.Преди малко като бях на балкона гледам че съседката проверяваше маркучите на газовата бутилка,сигурно е усетила миризмата на зелев газ.
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък ям много люто и като му свитна една шкембе чорба с чесън нека си мириша къде пише че трябва да мириша добре на мен от тез дезодоранти и хими ми се повръща и още повече разрушавата озоновия слой и водите тез дето много се къпете ***.
1
9
 
21
 
! Отговори
аааааа преди 8 години
ако се къпеш всеки ден ,а не само в събота ,няма да миришеш