Отслабва ли се с безглутеновата диета?

Глутенът се среща предимно в хляба и тестените изделия
13 мар 2016 12:36, Михаела Лазарова
6
Отслабва ли се с безглутеновата диета?
Снимка: freeimages

Много хора се обръщат към безглутеновата диета, за да отслабнат. Глутеновата непоносимост е сравнително рядко срещано състояние, което не позволява на човек да яде глутен под каквато и да е форма, не само хляб.

Но тъй като хлябът е храната, с която най-често се злоупотребява и от която доста се пълнее, хората харесват идеята за изключването му от диетата, с което се надяват да отслабнат.

Глутенът се среща предимно в хляба и тестените изделия, приготвени от пшеничено брашно.

Ако замените този вид тесто с плодове, зеленчуци и постни меса, неминуемо ще отслабнете. Замяната на вредни храни с полезни винаги има ефект.

Много хора обаче правят грешката да заменят пшениченото брашно с алтернативни видове брашна като царевичното, лимецовото, кокосовото, овесеното както и тези от бобови култури. Те са не по-малко калорични от пшениченото брашно, което по никакъв начин не се отразява благоприятно на диетата ви.

Смяната на пшениченото брашно с някое от тези не гарантира отслабване. Единственото, което има най-голямо значение е количеството погълнати тестени изделия. Колкото по-голямо е то, толкова повече килограми се трупат.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хляба не държи ситост, въпреки че е калоричен. Това се дължи на факта че калориите му са от въглехидрати и почти не съдържа други полезни вещества.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безглутеновата диета, е необходима само на хора които има нужда от това на всеки 100 човека, един има нужда от това ,за останалите 99 човека не е добра.Въпроса е как наистина вие имате гените да попаднете в това число да имате нужда.Джокович на страна той си има медицински екип, за него е полезна безспорно.Но вие имате ли, този медицински екип?
3
2
 
4
 
! Отговори
ЧичоТони преди 8 години
Замених глутена с вратни пържоли и съм много доволен. Също така чаша хубаво червено е много полезна за сърцето, а съм забелязал, че студената бира утолява жаждата.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ви е проблема в хляба - хляб се яде от както е създаден проблема е, че това което се изяжда не се изразходва и тялото си трупа трупа ... Няма го вече лозенцето с голямата мотика, няма ги животните в двора няма го физическия труд където тази енергия да се разходва какво очаквате тогава да стане. Ако един балон само се пълни то в един момент след подуването следва и пръскане.... при човека идват болести и какви ли не проблеми.... Яжте си каквото искате но разходвайте енергията..
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И глутена ли стана вредна храна вече?Явно поколенията българи, за които хлябът винаги е бил първата храна на масата, не са знаели какво да ядат. Добре, че дойдоха едни експерти от европата да ни ги разяснят тези работи.