Как да станете по-радостни и усмихнати в 7 стъпки

Превърнете в своя мисия преследването на щастието
18 мар 2016 18:42, Теодора Драгоева
15
Как да станете по-радостни и усмихнати в 7 стъпки
Снимка: outnow.ch

Преследването на щастието е едно от тези важни неща, които повечето от нас се стараят да правят почти през целия си живот.

Когато обаче потънем в ежедневната рутина, понякога ние лесно забравяме да се замисляме дали сме щастливи и какво можем да направим, за да станем още по-радостни.

Някои психолози твърдят, че всеки човек трябва да превърне в своя мисия преследването на щастието и едва тогава ще може да го почувства по-осезателно във всекидневния си живот.
Основният въпрос е къде и как да търсите тази бонус радост.

Ето и няколко съвета по темата:
1. Ангажирайте се с положителни взаимоотношения и взаимодействия.
Прекарвайте повече време с хора, които харесвате и които култивират у вас положителни емоции. Говорете си с тях, прекарвайте време с тях, споделяйте си, смейте се повече. Това може да са ваши близки и роднини, ваши колеги и приятели.

2. Погрижете се за собственото си здраве.
Спете достатъчно, хранете се правилно и се движете повече. Никой не се замисля колко важно е за него и за личното му щастие физическото му здраве, докато не го изгуби. Ако искате да се радвате на максимално благополучие – грижете се за себе си повече.

3. Ценете това, което имате.
Не забравяйте, че щастието е в малките неща, а не в преследването на големите цели. Напомняйте си по-редовно, че всъщност животът ви е добър, че имате близки, които ви обичат, че сте здрави, че имате дом и средства, с които да живеете един приличен живот. Не искайте всичко да е перфектно. Всеки човек минава през предизвикателства и загуби в живота си, но просто не трябва да се оставяте тъгата и гневът да ви карат да се чувствате безпомощни и/или нещастни.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 11 и 12Има и нещо друго, дори човек да сгреши защото няма човек който да не греши, той трябва скоро да се помоли на Всевишния, най-добре с молитвата "Отче наш" за да се изглади греха му стига да не е много тежък. Защото в Светите Писания се казва: "Праведника ще се помоли овреме и тогава разливът от многото води няма да го достигне", това е казано с пророчески думи.
14
0
 
3
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 11 и 12Ако човек придобива Богопознание и калява търпението си може да достигне такова ниво на самообладание, че провокации, обиди, мрачни внушения и други хитрости на врага които са го изкарвали от релси с цел да омрачат ума му вече не го смущават или предизвикват само леко раздразнение. Най-важна обаче си остава Божията закрила затова ще повторя още веднъж думите на Господа Иисуса Христа към учениците му: "Винаги се молете и никога не падайте духом".
13
0
 
3
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 11 и 12Неизбежно е да идват от време на време изкушения и изпитания за да те тестват, това е за да се изпита човека твърд ли е в своята праведност. Можеш да прочетеш историята на Йов в Библията ако желаеш, там се разкрива защо и на добрите хора се случват лоши неща. Ключът за успеха в борбата с тези изпитания е търпението и самообладанието така, че да не се поддаваш на "бутанията и дърпанията" които целят да те изкарат от равновесие и да помрачат съзнанието ти.
12
0
 
3
 
! Отговори
от 11 преди 8 години
А това че колкото повече опит и познание имаш върху задачите които ти престоят,донася и повече радост за тебе съм съгласен.Но човек не може да се подготви за всяка ситуация в живота, и за това е важно да запазиш способността за радост за онова за което не си подготвен.И именно там има голяма роля.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БрегорБлагодарности за пояснението.Когато човек прави това което редно винаги и има познанието да се правя с задачите които му престоят.Той няма проблем с радостта.Когато имам ден в който всичко ми върви по мед и масло също нямам проблем с радостта.Но има дни в които нищо не върви, и нямаш никаква престава как да оправиш нещата(няма познанията) и точно в тези дни е проблем да запази радостта в себе си ,тя направи изчезва, но радостта е точно спасението което може да те измъкне.
10
0
 
4
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
Причините този човек да е нещастен са че той е нарушил законите. Когато обаче човек познава (Богопознание) и обича съдията (любов към Бога) и адвоката (Христос) и се стреми да спазва законите то той няма да попадне в затвора и няма да е нещастен а ще е на свобода и в мир.
9
0
 
4
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 3За разлика обаче от обикновения съдия, Бог може не само да облекчи наказанието, но и да го опрости изцяло. Ролята на адвоката и на застъпника прима Господа Иисуса Христа а ролята на обвинителя лукавия. Ако този човек станал престъпник и бидейки нещастен в настоящето си положение се разкае и помоли съдията за снизхождение чрез застъпничеството на адвоката си, съдията бидейки много милостив ще му прости прегрешенията и ще го освободи от затвора. Така този човек пак ще бъде свободен и доволен.
8
0
 
4
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 3Може да се направи аналогия с една добре работеща правораздавателна система и добре функциониращо общество. Да речем един човек си живее свободно и нормално в обществото и е доволен, но в един момент започва да нарушава законите и извърши престъпление (грях) тогава той е преследван от полицията и осъден попада в затвора където е нещастен и е в компанията на лоши хора (нечистите духове). Ако този човек се разкае за престъпленията си, съдията (Бога) може да намали присъдата му.
7
0
 
4
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 3Когато причините за нещастието са отстранени и възможността за зли внушения прекратена човек не е нещастен а пребъдва в мир. Не знам дали можеш да приемеш това което ти казвам. Щастието и нещастието не произтичат от материалните придобивки а от Богопознанието и нравственото състояние на човека. В Светите Писания човека е измерван най-вече според моралния му облик а не според външни фактори, това не е случайно.
6
0
 
4
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 3Извършването на грехове отваря човека за мрачни внушения от нечисти духове защото чрез греховете той попада в тяхното поле на действие. Така той става податлив за психически атаки и внушения които са негативни като - депресия, суисидни мисли, неудовлетвореност, тревога, страх, омраза и т.н. Чрез обръщане на човек към Бога чрез Господ Иисус Христос - изкупителя на греховете и стремеж да не се правят грехове а да се живее праведно причините за нещастието на човека са отстранени от него.
5
0
 
4
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
До 3Не мислех, че говоря неясно, но добре ще се опитам да го обясня по-разбираемо. Нещастието у човека се предизвиква от това, че човек нарушава Божиите закони. Нарушаването на Божиите закони директно влияе на човека в негативен аспект и го прави нещастен. Когато човек придобие Богопознание или познаване на Бога чрез Словото Му и се стреми да живее праведно, тоест според Божието Слово и да не греши причините които причиняват нещастието му са отстранени и той повече не е нещастен а изпитва мир.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки иска да бъде щастлив, но обикновено ние избираме да бъдем нещастни.И за това си има причина ,нещастието ни дава много печалби за нас самите ,те не могат да се сравняват с печалбата която ни дава щастието но са по лесни.Трудно е да се окажем от тях.Да бъдем нещастни от нас не се иска никакви усилия.Можем да печелим ,съчувствие от време на време.Можем виним някой.Никога не сме виновни за нищо , обстоятелствата ни притискат.Наистина ли трябва да се откажем от това?А ми не е лесенизбор
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БрегорВиж аз разбирам по елементарни неща, ако ми преведеш това което казваш на елементарен български , ще съм ти благодарен.Поне ще имам шанс да проследя логиката ти.
2
0
 
3
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
Радост и удовлетвореност може да ти донесе Богопознанието и стремежът към праведност. Когато се отстранят причините за нещастието а те са в извършваните грехове, човек престава да е податлив на негативни състояния и състоянието на съзнанието му е стабилно и приятно.
1
0
 
9
 
! Отговори
а преди 8 години
Хубаво измислени стъпки.1. Къде да намеря хора, които култивират положителни емоции. Приятелите са в чужбина.2. Как да спя достатъчно като почвам работа в 5 и 30 и приключвам в 22.3. Нямам дом и средства.