Клишета за флиртове, които са морално остарели

Етикет за ходене по срещи, които вече трябва да избягвате
30 мар 2016 08:01, Теодора Драгоева
12
Клишета за флиртове, които са морално остарели
Снимка: outnow.ch

Когато става въпрос за излизане на романтична среща, има куп различни правила, които жените следват малко по навик.

Този етикет по отношение на запознанствата и флирта е морално остарял и ненужен в съвременния свят.
Ето и 10 правила, които вече не трябва да следвате:

1. Жените не трябва да канят мъжете на първа среща

Обществото все още счита, че мъжът трябва да преследва жената, но в днешно време много жени се оказват по-настъпателни и агресивни по отношение на любовта. В 21-ви век еманципираните дами са склонни да се възползват от всяка добра възможност за запознанство. Жената в забързания модерен свят няма време за губене, когато става време за любов. Ако даден мъж я вълнува, тя намира начин да му го покаже, дори с риск да бъде отхвърлена.

2. Жената трябва да изчака мъжът да се свърже с нея след среща

Това също е едно морално остаряло правило. Няма значение кой на кого ще се обади пръв – по-важното е комуникацията между двама души да се развива и задълбочава. Пък и има мъже, които ще оценят усилията на жената в това отношение.

3. Онлайн срещите са крайна мярка

Хората все още считат, че връзките, които започват в сайтове за запознанства, няма да са трайни и щастливи, което изобщо не е така. Живеем в технологичен свят и все по-лесно ни става да се срещаме с нови хора, които имат нашите интереси, вкусове и хобита, именно в интернет. По-добре да прекарате 5 минути в чат с мъж, който харесвате наистина, отколкото да седите 30 минути в бар с мъж и едва тогава да осъзнаете, че двамата с него нямате много общо.

4. Жените трябва да го играят недостъпни

В миналото се считаше, че жената трябва да бъде неуловима, да играе игрички и да се прави на недостъпна, за да събуди интереса на мъжа, но това понякога е доста грешен подход. С такова поведение има шанс да охладите интереса на мъжа още в началото и той в крайна сметка просто да реши, че не си струва да ви гони.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Клишетата идват, в следствие на провали, някоя се провалила и придава провала си на даден фактор които решава, че за напред това и става правило.Но когато има успех не се замисля какво води до успех, защото няма проблем.Толкова за клишетата.Въпроса е че хората са големи индивидуалисти, а в любовта тази индивидуалност е прекалено важна.В работа примерно няма толкова голямо значение , независимо какъв си важно е да можеш да свършиш работа.И да се опитват да клишират индивидуалност, интересно.
7
1
 
2
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
"Не трябва да излизате с няколко мъже в един и същи период от време" - ако излиза с няколко мъже едновременно значи е ***. Не искам да имам нищо общо с такава."Трябва да изчакате поне до третата среща, за да правите секс" - добре е да се изчака повечко за да се види съвпадат ли нравствените ценности и начина на мислене и действия на двамата. Трябва да разбереш що за човек е насреща ти.
6
0
 
4
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
"В миналото се считаше, че жената трябва да бъде неуловима, да играе игрички и да се прави на недостъпна" - ако усетя подобни игрички веднага прекратявам контактите. Това означава, че човека срещу мен не е открит и искрен а е пресметлив, коварен и лъжлив. Ако отношенията започват с игрички и преструвки, те обикновено свършват зле. Ако аз съм открит и честен очаквам същото отношение и от другата страна.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някои основни грешки, които не трябва да правите преди първа среща...Например ,да четете подобни статии, да се правите на романтици каквито не сте или да отивате с високи очаквания. Дръжте се естествено, за да няма после упреци, защо сте се променили за толкова кратко и фрази, как са се били запознали с друг човек.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой ще ми обясни ли каква е връзката между флирта и кариерата на една жена, че нещо не можах да разбера?Досега не съм успял да направя разлика между флиртовете на кариеристките и на тези които които не гонят кариера.Но си признавам, че не съм от най наблюдателните мъже.
3
2
 
2
 
! Отговори
Misho преди 8 години
Жените са супер готини като показват, че харесват един мъж. Кефи ме ако са агресивни и самонадеяли във флирта. Но старите правила не са глупави никак. Една жена ако първа ме покани да излезем аз веднага губя 60-70% процента от интереса към нея. Проблемът на съвременната жена е, че не знае как да флиртува и да създава неустоимо привличане. Затова отношенията жена-мъж са станали толкова скучни и банални.
2
2
 
6
 
! Отговори
silver rider преди 8 години
Абсолютно *** кариеристки, златотърсачки/ справка-Ютуб/, думата "деца" е ужас за тях, глезени мамини дъщерички -" учи, мама, на теб ти трябва богат и красив мъж с яхта, вила, околосветски екскурзии...." и става така, че е пълно с жени, които правят кариери или чакат принца на бял кон, а това деца, семейство, възпитание и други изконни ценности за тях не съществуват, важно е да се продадат колкото се може по- скъпо за да не се "мъчат" после .
1
4
 
10
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
Една не толкова глупава статия в "тялото" бг. Не знам какво да обърна по случая?!Днешните жени да прочетат и да се замислят. И да не бъдат толкова комерсиално настроени, че това обикновено води до там, че се прецакват и хващат хем нечитав, хем неподходящ за тях, хем изпущат по- заможния (или с по- големи възможности) мъж щото на съвременните мъже им е писнало от златотърсачки.