Как да избегнем агресията на пътя?

Поставете се на мястото на другия шофьор
31 мар 2016 12:00, Михаела Лазарова
8
Как да избегнем агресията на пътя?
Снимка: Reuters

Войната по пътищата тече с пълна сила. Въпреки забраните, глобите, смъртните случаи, осакатените за цял живот хора, нещата си продължават по старому сякаш нищо не се е променило. Понякога дори имаме усещането, че проявите на агресия на пътя стават още повече.

Никой ли не си взима поука? Защо не се вглеждаме първо в себе си, а след това в човека срещу нас? Колко още хора трябва да пострадат, за да се замислим най-накрая за цената на живота – не само нашият, но и на всички останали на пътя.

Попадате в ситуация и кръвта ви кипва. Ядосвате се, започвате да свирите с клаксона, размахвате юмруци във въздуха, крещите и обиждате някого, когото дори не познавате и резултатът е нулева концентрация, влошено здравословно състояние, стрес, още повече рискови ситуации и никакво решение на проблема.

Какво можете да направите, за да избегнете сами гнева на пътя?

Играйте на сигурно

Постарайте се да спазвате необходимата дистанция. Така ще намалите рисковите ситуации и ще се предпазите от излишни нерви. Направете каквото можете, останалото не е под ваш контрол. Но за да си спестите нервите, можете поне да се държите на прилично разстояние от автомобилите пред вас.

Насладете се на пътуването, независимо какво се случва

Винаги трябва да се стремим да сдържаме гнева си и още по-важно, да броим до 10, за да не се ядосваме за глупости. Невероятно е как забавяне на светофара за цели 10 секунди може да вбеси някого до такава степен, че да свири с клаксона още 2 минути след това и то без прекъсване!

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Архаичен преди 8 години
В една много бяла държава, преди 40 години ми казаха: предимство има изпадналия в беда. Това не е защото сме много възпитани, а защото сме практични. не му ли осигуриш спокойно да си замине - всички страдаме и губим време.В една африканска държава, където никой не спазваше правилника (но нямаше инциденти) - всеки пази себе си, но пази и другия. Пак практични!
7
0
 
8
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
"Как да избегнем агресията на пътя?"Като се кара бавно, спокойно и вниманието да е насочено към пътя а не някъде другаде. Да отстъпваш предимство, да не сменяш лентите ако не се налага, да знаеш, че карането на кола е просто за да стигнеш от точка А до точка Б и да цениш безопасността си и тази на околните а не да избиваш лошо настроение и комплекси на пътя. Да знаеш много добре какви трагедии могат да се случат и хора да загинат ако не караш спокойно и внимателно.
6
0
 
5
 
! Отговори
ДА преди 8 години
...спазвай дистанция...Че то това е основния проблем!Аз като спазвам дистанция,тоя след ме решава,че се влача и всячески гледа да ме задмине,изпревари и засече и то на рискови места!Да ви имам съветите!Явно не шофирате,а акъл давате!
5
0
 
5
 
! Отговори
Чича Ви Митко преди 8 години
Да се поставя на негово място, т.е. да си направя главата квадратна сам ?!?
4
1
 
3
 
! Отговори
GolemPraz преди 8 години
"Поставете се на мястото на другия шофьор"А той дали ще си отстъпи мястото? Аз насила ли трябва да го изтръгна оттам? Ами ако колата му е по-грозна от моята, от к'ъв зор пък да се поставям на мястото му? Ами ако се е напикал на седалката? Не, мерси. Ще си седя на моето място.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да се поставя на мястото на другия шофьор. За мен е неразбираемо защо той шофира по този опасен за всички начин.
2
5
 
13
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Нищо не тушира агресията на пътя както наличието на един 9мм, като го видят всички назобани батки стават като агънца ;)
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се поставя,ама как да се поставиш на мястото на човек който не знае колко уши има на главата си,примерно!?