Кои масла са полезни и e добре да се консумират?

Масло от кашу за здрави кости
17 апр 2016 21:07, Михаела Лазарова
2
Кои масла са полезни и e добре да се консумират?
Снимка: freeimages

Ядките съдържат голямо количество витамин Е, богати са на мастни киселини, фосфо липиди и белтъчини, необходими на организма. Те са чудесен източник на енергия, именно заради това присъстват дори и в най-строгите диети.

Хубаво е да хапваме от тях по една шепа всеки ден, за да бъдем в добро здраве и форма. Алтернатива на суровите ядки са маслата направени от тях. Те са с богат, наситен вкус и текстура и са подходящи за добавяне към свежите салати и смутита.

Кои масла са полезни за здравето и защо е добре да се консумират?

Фъстъчено масло за повече енергия

Фъстъченото масло е голям енергиен източник. Както повечето масла от ядки, така и то, има специфичен вкус. Използва се по-често в шейкове, за сандвичи и направата на тестени изделия. Богато е на мазнини, протеини и въглехидрати. Най-ценната съставка в него е веществото ресвератрол – растителен антибиотик и антиоксидант, предпазващ от гъбички и бактерии. Хапвайте от него, но в умерени количества.

Бадемово масло за редуциране на теглото

Искате да се отървете от няколко излишни килограма без много усилия?

Заради ниското съдържание на калории, бадемовото масло е най-предпочитано за диети. То има лека текстура и приятен аромат, които го правят подходящо за шейкове. Споделяме рецепта за бадемово смути, за да започнете деня си с настроение и много енергия:

В кухненски блендер смесете ¼ прясно мляко, 1 банан, 1 чаша замразени плодове, 1 супена лъжица бадемово масло, 1 супена лъжица мед. Всички съставки се смилат до получаването на перфектна гладкост. Бързо, лесно и наистина вкусно!

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А пари за тези екстри откъде?
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свинска мас, афкорс!