Как да преодолеете стреса по време на работа?

Овладейте несигурността, слушайте любимата си музика
20 апр 2016 15:37, Михаела Лазарова
1
Как да преодолеете стреса по време на работа?
Снимка: outnow.ch

Непрекъснатият стрес в ежедневието и работата може да доведе до така наречения емоционален срив или бърнаут синдром. Този термин се използва в психологията и се характеризира с липса на ентусиазъм, нервна криза, изблици, липса на мотивация, крайно изтощение, фрустрация.

Често до бърнаут синдром се стига на работното място под натиска и напрежението на работните задачи. За да избегнете това крайно изтощение, наречено бърнаут синдром, както и последиците за здравето от него, правете следните техники:

Слушайте любимата си музика

Когато се почувствате стресирани, притиснати или крайно напрегнати, пуснете си любима песен, група, композитор или просто мелодия, която ви успокоява. Изследванията доказват, че музиката има силно терапевтично въздействие върху мозъка и организма и помага за успокояване на нервната система.

Овладейте несигурността

Усещането за несигурност и съмнение в справянето със задачите често води до бърнаут. Когато усетите, че стресът надделява над вас, вземете контрола в свои ръце. Психолозите са сигурни, че всеки човек би могъл да овладее емоциите и чувствата си като преди всичко ги осъзнае и бди, когато те настъпват.

Когато фокусирате мозъка си в друга посока, вие го разсейвате от черните мисли и чувства, като по този начин компенсирате усещането за тревожност и разпад.

Повече по темата може да прочетете в  Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като постоянно и проверяват ,правят Ви на *** и сте постоянно в стрес няма нужда да гопреодолявате