Kак да се справите с вредните си навици?

Съветите на терапевта
23 апр 2016 15:22, Екип на Tialoto.bg
2
Kак да се справите с вредните си навици?
Снимка: Outnow.ch

Да се отървеш от вреден навик не е никак лесно. Но тези промени в живота понякога са повече от наложителни, тъй като вредят на здравето ни, човешките взаимоотношения и т. н. Терапевтът и уважаван психолог Ясмин Пиран често помага на своите клиенти с ценни съвети как да подобрят живота си. Ето и какви са предложенията ѝ за справяне с лошите навици:

1. Определете конкретна дата за начало на промяната. Често хората избират понеделника (като начало на седмицата), новата година или друг по-специален ден, за да подобрят живота си. Датата като цифра няма никакво значение, по-важното е да е от значение за вас и да ви носи някаква мотивация.

2. Внимавайте пред кого споделяте плановете си. Важно е да намерите съмишленици, които да ви помогнат да се справите с вредния навик. Например, ако искате да откажете тютюнопушенето, гледайте да се заобиколите от непушачи, които да мислят като вас и постоянно да ви мотивират.

3. Направете си списък с положителните неща, които ще произлязат след отказването от вредния навик. Когато се изкушите да „съгрешите“, просто прочетете точките.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не, че Държавата е виновна за навиците ни, но нека погледнем статистиките. Най-много цигари се пушат в държавите с най-нисък стандарт на живот, както и с най-малка свобода на личността. В затворите и лудниците цигарите са по-ценни от парите, а те са един вид такива минидържави. За алкохола и хазарта се отнася същото.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо са сложили тоз *** на снимката? Какво общо има той с наште вредни навици? Като че ли ако спрем вредните навици ще се превърнем в мачовци и добре изглеждащи персонажи.