Какво символизират различните цветя?

Цветето камелия символизира страст и перфекционизъм
24 апр 2016 15:57, Михаела Лазарова
0
Какво символизират различните цветя?
Снимка: Reuters

На Цветница имен ден празнуват всички хора, носещи красивите имена на цветя. Всяко от тях носи определена символика, освен че звучат прелестно. Ето и значението на някои от най-разпространените имена на цветя в нашата култура.

Роза

Розата е едно от най-царствените цветя в растителното многообразие. Тя символизира дълбока любов, концентрация, интелект, баланс, но и страст. Неслучайно по повод празници, свързани с любовта и обичта се подаряват рози.

Розата е белег на преданост и отдаденост към някого. Хората, носещи това име са смели, изглеждат по-млади от възрастта си, а в живота не се колебаят да взимат решения.

Вероника

Може би малко хора знаят, но името Вероника произлиза от растението вероника, което цъфти в изключително интересни лилави тонове. Цветът му е тънък и висок, подобно на свещ, издигащ се над плътните и издължени листа.

Вероника означава преданост, вярност, но също така и прецизност и точност. Хората, носещи това име трябва да се гордеят, защото то показва тяхната отговорност към близките, колегите и работата.

Виолетка

Древните римляни вярвали, че подаряването на виолетка означава траур и съпричастие. Те смятали, че това цвете е най-подходящо за изразяване на тъга заради тъмнолилавия му цвят.

Иначе значението на цветето днес носи смисъла на спокойствието, мира. Виолетката символизира още чувствителност, идеализъм и интуитивност.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари