Характерните навици на щастливците

Те са великодушни и се обграждат с позитивни хора
1
Характерните навици на щастливците
Снимка: outnow.ch

Увеличението на заплатата, новата кола или новият дом, невинаги водят до по-щастлив живот. Изследванията показват, че щастието, базирано на материалните придобивки, не трае дълго.

Според едно проучване на „Northwestern University“ нивата на щастието на обикновените хора и на богаташите практически са идентични.

Погрешно е схващането, че заможните и известните личности са по-щастливи. Реалността е следната – щастието се основава не толкова на събития в живота, колкото на вътрешната нагласа на човек.

Затова е важно да усъвършенствате тези навици (характерни за щастливците), които биха поддържали усещането ви за удовлетворение от живота ден след ден.

Ето кои са те:

1. Щастливите хора оценяват малките удоволствия в живота.

Щастливите хора знаят колко важно е да се наслаждават на вкуса на храната си, на приятния разговор с близък човек, на красивата гледка от терасата, на разходката в парка и дори на дълбокото поемане на свеж въздух.

2. Те спортуват.

Спортът освобождава хормони в тялото ни, които ни карат да се чувстваме по-удовлетворени и щастливи. Затова е важно да се упражнявате редовно, ако искате по-позитивно настроение.

3. Щастливите хора са великодушни.

Изследванията показват, че харченето на пари за други хора, прави човек много по-щастлив, отколкото като прави разходи за самия себе си. Ето защо е по-добре да купите подарък на свой приятел или любим човек, който знаете, че той/тя ще хареса, отколкото да купите поредния си чифт обувки.

4. Те се обграждат с позитивни хора.

Щастието е заразно. Ако вие се обградите предимно с позитивни хора, те ще стимулират и вас да се забавлявате и усмихвате повече. Ако около вас гравитират негативни хора, вие също ще станете по-начумерени.

5. Те се стремят да бъдат по-положителни.

Лошите неща се случват на всички, включително и на позитивните хора. Въпросът е, че някой личности обичат да мрънкат и да се оплакват нонстоп, а други се опитват да намерят най-доброто възможно решение на проблемите си, без да товарят околните с негативизъм и песимизъм. Насилвайте се винаги да гледате на фактите от възможно най-добрата страна, тоест че нещата не са толкова лоши, колкото изглеждат.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демек българите!