Конфликтите заздравяват любовта

Дори когато се караме, трябва да подхождаме с любов
10 юни 2016 23:00, Михаела Лазарова
4
Конфликтите заздравяват любовта
Снимка: outnow.ch

Колкото и влюбени да сме понякога се случва така, че изпадаме в конфликт с тези, които обичаме най-много. Тогава се нагрубяваме, казваме си неща, които иначе не мислим, но с тях целим да си го върнем на другия.

Има ли смисъл в това? Защо конфликтите да са непременно с цел да се нараним, да докажем колко сме прави всъщност, а за сметка на това да нараним чувствата си взаимно?

От конфликтите си личи до каква степен е налице любовта в двойката. Конфликтите са начин да подобрим дори интимността помежду си, стига да водим честна война, когато се караме.

Слушайте се! Изслушвайте в дълбочина всичко, което излиза от устата на партньора

Когато наистина слушате и осмисляте думите на партньора си, само тогава ще можете да реагирате задълбочено. Да разберете какво ви казва той, какво го кара да се чувства зле, каква критика има той към вас. Същото се отнася за двете страни.

Слушайки внимателно, оставате спокойни и можете да реагирате адекватно на казаното. Вместо да избухвате яростно, можете да вникнете в проблемите си и да ги решите по-качествено. Желанието за това ще ви сближи, ще ви направи по-силни заедно и ще докаже любовта ви във времето.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи жената/мъжа 24 часа в денонощието ти бълва, змии и гущери. Крещейки те нагрубява, веднъж, обвинявайките в прелюбодеяние, при условие, че си най- вярно същество на земята. Те наранява дваж. И туй гърло колко въздух да поеме за да преглътне, болката? И не е кой да е. Този, човек те Обича с цялото си сърце, как се преглъща, това? Трябва много да те Обича.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Конфликтите заздравяват любовта"По-голяма глупост не бях чел от доста време. Но явно някой "медии" ще напишат и че земята е плоска само за да кликне някой на "статиите" им.
1
0
 
1
 
! Отговори
popa преди 7 години
До АнонименВ джебовете на онея 240-те "безсмъртни"!