Едни и същи грешки, които правим през уикенда

Защо става така? Защото сами си го причиняваме!
1
Едни и същи грешки, които правим през уикенда
Снимка: outnow.ch

През работната седмица свикваме с определен режим на работа и ежедневни навици. Натоварваме се, изморяваме се, правим компромиси със здравето, енергията и издръжливостта си като чакаме с нетърпение уикенда, за да си наваксаме.

Целият този порочен кръговрат ни прави по-болни, по-изморени, по-апатични и с повече излишни килограми. Нивата на стрес се натрупват противно на очакванията за почивка и разтуха през уикенда.

Защо става така? Защото сами си го причиняваме! Правим едни и същи грешки през уикенда отново и отново като затъваме все повече в здравословната и емоционална дупка.

Е, кои са тези грешки?

Пиете прекалено много

Дори малкото прекрачване на границата с алкохола през уикенда може да ви се отрази зле. Това е така, защото през седмицата сте се въздържали, за да не вредите на ритъма си. Организмът е бил в изчакващ режим и изведнъж се насища с алкохол.

Това предизвиква усилена секреция на ензими от черния дроб, което може да предизвика увреждане и по-бързо стареене. Освен това може да възпрепятствате извеждането на токсините от организма, което е жизненоважно да не се случва.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нередовното пиене води до проблеми-абсолютно вярно как така няма да пиене през седмицата а само уикенда.