За какво е полезна морската вода?

Тя се препоръчва и на тези, които страдат от бронхит и синузит
6
За какво е полезна морската вода?
Снимка: Reuters

Една от любимите ни летни почивки е тази на море. Къпането в морето не само ни разхлажда, но и има редица ползи. Какви?

В морската вода се съдържат повече от 80 жизненоважни елементи, които се намират и в човешкото тяло, като минерални соли, микроелементи и аминокиселини. Но тя е богата и на живи микроорганизми, които произвеждат антимикробни и антибактериални вещества.

Човешкото тяло има естествената способност лесно да усвоява всички тези елементи. В действителност, морската вода съдържа почти същата концентрация на минерали и микроелементи като човешката кръвна плазма.

Ако ви предстои почивка на море, отдайте се на повече забавления във водата. За да ви убедим в нейните ползи, ще споделим и някои любопитни факти.

Според исторически данни, морската вода е била използвана като лек още през 4 в. пр. н. е., също така Хипократ първи започва да използва термина „таласотерапия“ (терапия с морска вода) и е първият, който прилага подобно лечение.

Солта, която се съдържа в морската вода има редица ползи за здравето. Морската сол се използва в много видове масажи на тялото, тъй като спомага за елиминирането на токсините, действа като естествен ексфолиант, но и влиза и в състава на някои козметични продукти.

Друга полза от плуването в морска вода е, че тя има способността да помага на кожата по-бързо да се възстанови, когато е наранена. Водата може да подейства благоприятно и при случаи на атопичен дерматит, розацея, псориазис и екзема.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Турист преди 7 години
До АнонименТова стимулира имунитета и те прави по-здрав. Заповядайте в Лайнозене за имунотерапия.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не напишете за вредите от слънцето докато се " лекуваш" във водата? Затова предпочитам да ходя по плажа само по тъмно...
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не си болен, ще се разболееш за 3 дни на българското черноморие.
2
1
 
2
 
! Отговори
Trolling in the deep преди 7 години
За камъни в бъбреците, ако я пиеш.
1
5
 
4
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Що за въпрос! Всички знаят ,морската вода е полезна за трътките на селянките и за да отмиват цифките на техните ергени ! На всички снимки от морето ясно се вижда.Едно време морето бе важно и полезно за децата, сега за тези същества !