Кой казва, че секс за зачеване се прави само в овулация?!

Защо сексът извън овулацията ви прави по-плодовити?
25 авг 2016 22:50, Илияна Николова
0
Кой казва, че секс за зачеване се прави само в овулация?!
Снимка: pixabay.com

Когато жените са готови за бебе обикновено се устремяват към момента на овулацията. Фокусират се в този кратък период, в който по правило е най-вероятно да забременеят и пазят правенето на секс именно за тогава. 

Често обаче тестът за бременност, за съжаление, не показва желания положителен резултат.
 
Каква може да е причината?
 
Според учените вероятно не правите достатъчно секс в моментите, в които не сте в овулация!
 
Точно така. Ново изследване показва, че колкото повече секс правите, докато не сте в овулация, толкова повече имунната ви система се подготвя за приема на сперматозоидите. Това ви прави още по-плодородни.
 
Изследването е публикувано в Fertility and Sterility, пише thestir.cafemom.com. То показва, че колкото по-често го правите в не-плодородните моменти, толкова повече увеличавате шансовете си за зачеване. Вероятността да забременеете по-скоро във времето нараства.
 
Концепцията за имунната система е в основата на този механизъм, според изследователите. Те смятат, че колкото по-често в тялото на майката се въвеждат мъжките сперматозоиди, толкова по-гостоприемна е имунната система на жената. Тя няма да реагира агресивно, както би го направила през заплахата на непознат агент или нашественик, ако редовно регистрира присъствието на спермата на партньора.

 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
futurehealth преди 2 години
Интересна гледна точка!