Защо най-кадърните ви служители си тръгват?

6 причини. Вижте кои са те, за да може да реагирате навреме
3 окт 2016 22:19, Екип на Tialoto.bg
25
Защо най-кадърните ви служители си тръгват?
Снимка: outnow.ch

Една от най-големите загуби за всяка фирма е когато най-добрите ѝ служители си тръгват. Отнема доста време и нерви да се намери техен заместник, да се обучи. А понякога дори се оказва, че все пак незаменими служители има!

Причините „отличниците“ във вашата компания да си тръгват са различни и често нямат нищо общо със заплатата. Вижте кои са те, за да може да реагирате навреме ако и над вас надвисне подобна „заплаха“:

1. Зацикляне
Дори човек да харесва работата си и в даден момент да се чувства напълно удовлетворен, мисълта, че може да прави едно и също нещо на едно и също място още 20-30 години може сериозно да го стресне. Хората искат да усещат, че се движат постоянно, че прогресират и имат път за развитие.

2. Претоварване
Добрите позиции идват с повече работа, а добрите и съвестни служители изнасят най-голямата част от работата на плещите си. Когато стресът идва в повече, нито парите, нито похвалите могат да задържат изтерзания човечец в офиса.

3. Нереалистична визия
Няма нищо по-дразнещо от това да слушаш празни приказки, напудрени и глазирани за светлото бъдеще на компанията, които остават само на думи. Вероятно в началото очите на служителите ще бъдат замазани, но в крайна сметка умните и кадърните ще прогледнат и ще се спасят от кораба, който все още търси своя хоризонт, но без компас и капитан.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ако не скокнат зад борда ша им се наложи да погълнат сташно гоуем.
3
1
 
88
 
! Отговори
Бг-картинка преди 7 години
Тръгват си, щото работодателят се стреми да ги изстиска като лимон, после да припише заслугите им на себе си или на своите протежета и в крайна сметка да дава на кадърния и работливия минимална заплата и то със закъснение! Премиите, разбира се, са за "свои" хора.
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ko sha praim sega ¿
1
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЕЗ ПАРИ,НЯМА МУЗИКА!