Защо трябва спрете да търсите сродната си душа?

Приказките за вечната любов не съществуват в живота
25 окт 2016 12:14, Михаела Лазарова
5
Защо трябва спрете да търсите сродната си душа?
Снимка: outnow.ch

Защо се фокусираме в това да търсим сродната си душа? Този стереотип всъщност дълбоко пречи на това да изживеем любовта. А защо не и повече от една любов?!

Хората са устроени да живеят в двойка с партньор. Мисълта за вечна любов до края на живота само с една половинка, която смятаме за сродна душа пречи на смисъла на това да живееш щастливо.

Особено жените имат тази характерна черта да обрисуват приказка в съзнанието си и да се ръководят от нея. Но когато се фокусираш в някаква имагинерна представа за идеалната връзка с идеалния партньор, пропускаш ценни моменти в живота си заради съмнението, че все още не си открил сродната душа.

Кои са основните причини да спрете да търсите сродната си душа?

Нивата на страстта рязко спадат

В началото на връзката си с предполагаемата сродна душа сте на върха на щастието. Обзела ви е върховна страст. Погълнати сте един от друг. Във връзката ви гори същински огън.

Но този период е преходен и след като дойде постепенното истинско опознаване, тези страсти стихват. Често хората асоциират този момент с отлитането на любовта. Това не е задължително, разбира се, но е напълно възможно.
От друга гледна точка да намериш сродната си душа означава да откриеш себе си. Ето защо страстта може да стихне и лека-полека да се превърнете в двойка най-добри приятели.

Идеята за сродната душа наистина може да се разгледа и от тази гледна точка. Неслучайно хората казват, че противоположностите се привличат. Не е нужно да откриете себе си в лицето на друг, за да прекарате остатъка от живота си заедно с огледалното си аз. Би било наистина скучно.

Повече по темата може да прочетете  в  Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гроздето е кисело когато не можем да го стигнем. Сродни души има и ще има. Те не се търсят.Те се намират сами без никакво усилие. Дай Боже всеки му.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, не е скучно да живееш със сродната си душа, но практически е почти невъзможно. Все пак е добре да имаш поне няколко сходни черти на характера с партньора. си, за да е хармонична връзката. Пълните противоположности са обречени на провал в отношенията. И все пак аз си оставам идеалист
3
2
 
5
 
! Отговори
Елитен преди 7 години
Това, че страстта спада е вярно за обикновените двойки.Ако жената е интелигентна и красавица - тогава страста може да се покачи с годините
2
0
 
5
 
! Отговори
Дарвин преди 7 години
В Планета Пайнер малеле сите сме сродни малеле за 100 кинта малеле
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Независимо, че е сигурно че няма да намерите сродна душа е хубаво да се търси, така си имате оправдание когато се събудите някъде без бельо