5 здравословни ползи от маслото от авокадо

Подходящо е за вашата диета
31 окт 2016 11:30, Михаела Лазарова
2
5 здравословни ползи от маслото от авокадо
Снимка: freeimages

За да бъдем в добро здраве, то ние имаме нужда от всекидневен прием на полезни мазнини. Такава мазнина е например маслото от авокадо, което е идеално за овкусяването на вашите здравословни салати, а и е подходящо за термична обработка.

Доказано е, че консумацията му подобрява кръвообращението, спомага за поддържането на хормоналния баланс, полезно е за здравето на сърцето, очите. В следващите редове споделяме още няколко здравословни ползи от маслото от авокадо.

Добър източник на витамин Е

Маслото от авокадо е сред храните с най-високо съдържание на витамин Е. Този витамин е мастноразтворим и доказано подобрява здравето на кожата и очите, укрепва имунната система, която осигурява защита срещу оксидативното увреждане на клетките. Ето защо е добре да добавим масло от авокадо в ежедневното си меню.

Подходящо е за вашата диета

Маслото от авокадо е с висока концентрация на олеинова киселина, която помага в елиминирането на излишните килограми. Затова авокадото присъства в много хранителни режими. Също като плода, маслото получено от него създава усещане за ситост за дълги часове.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Бай Миле преди 7 години
ВЗИМАЙТЕ РЕДОВНО ,,OMEGA 3'' FISH OIL. ...👍