Коледни традиции по света

Тържествата за Коледа в Испания започват на 13 декември
23 дек 2016 09:14, Михаела Лазарова
1
Коледни традиции по света
Снимка: Reuters

Коледните традиции по света са едновременно различни, но и съдържащи нещо общо. Вярата в доброто, поверията за здраве и благоденствие, вкусните празнични трапези, уютните събирания с близките по Коледа са всеобщи и всяко християнско семейство държи на тях.

Въпреки това всяка държава има своите особености и хората празнуват по свой начин Коледа. Вижте различните коледни традиции по света.

Италия

В Италия коледните приготовления започват също 4 седмици преди Коледа. Коледните панаири, фойерверките, празничните огньове и музиката се чуват от всички площади. Семействата се разхождат из коледните базари, където можете да ги срещнете запалили свещ и молещи се пред декоративните ясли.

Австралия

Коледа в Австралия се празнува на 25 декември, както при нас. Разликата е, че при австралийците тогава е разгара на лятната ваканция на децата. Така че, топлият сезон позволява спокойно празненствата да се проведат на открито без хората да зъзнат от студ.

Най-популярното събитие, което се случва по коледните празници, се нарича „песни на свещи“. Хората идват заедно през нощта на площада или около катедралата със свещи в ръце и пеят коледни песни. Звездите блестят над главите им. Тази прекрасна гледка прави своеобразния коледен концерт незабравим.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари