Какво ни привлича, когато търсим партньор в любовта?

Науката в известен смисъл е разкрила
27 юли 2017 20:34, Михаела Лазарова
1
Какво ни привлича, когато търсим партньор в любовта?
Снимка: pixabay

Привличането между партньорите в двойката е загадка, която обаче науката в известен смисъл е разкрила. Различните хора биват привлечени от различни отличителни белези и характерни черти у другите. Но има някои фактори, които подсъзнателно напътстват избора на партньор.

Симетрия

Понятието за красота е относително. Разбирането за красота на всеки човек е индивидуално, затова и няма точно определение за това понятие. Симетрията обаче е неоспорима. Проучванията показват, че симетрията в лицето и тялото привлича партньорите на подсъзнателно ниво.

Перфектният индекс на телесна маса

Изследване, публикувано в The Independent сочи, че най-атрактивни са мъжете и жените с оптимален индекс на телесна маса, заради инстинктивното очакване на противоположния пол за добро здраве и шансове за възпроизводство. Този инстинкт е кодиран в нашите гени. Затова подсъзнателно търсим партньор, отговарящ на този критерий.

Формата на лицето

Не е тайна, че жените са привлечени от мъже с широка челюст. LiveScience обяснява, че хормоните естроген и тестостерон са отговорни за растежа на костите на лицата на мъжете и жените. Ако жените имат по-малки вежди и брадички, но и по-големи очи, това кара мъжете да ги възприемат като по-плодовити.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много тъпо.