Доказано: Домашните любимци ни правят по-здрави

Защо децата трябва да растат в компанията на домашен любимец?
35
Доказано: Домашните любимци ни правят по-здрави
Снимка: Pixabay

Да имаш домашен любимец е най-прекрасното нещо. Животните умеят да обичат безпрекословно и безапелационно.

Дори за хората да сте най-противният, грозен, лош, намусен, отблъскващ човек, за домашния ви любимец сте истински Бог.

Компанията и обичта на домашния любимец ви дава много повече ползи за здравето, отколкото предполагате. Кои са най-важните?

Оправят настроението

Само един обичлив и всеотдаен домашен любимец може да ви повдигне настроението истински така, както никой друг не би могъл да го направи. Защо децата трябва да растат в компанията на домашен любимец

Намаляват стреса

Животните са истински антистрес терапевти. Контактът с тях има свойството да понижава кортизола в кръвта, отговорен за повишените нива на стрес в тялото. Изследванията показват, че стопаните на домашни животни имат много по-ниски нива на стрес в организма от онези, живеещи само в човешка компания.  

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
0
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Виждате ли в този форум съотношението на кучкари с коткари? То не е и съотношение - почити всички са кучкари. Това е и човешкия род, и то бялата раса защото в цветните няма - те са без изключение кучета - не кучкари а кучета. Белият има потенцията да прозре котката, и затова е висша или по точно единствена човешка раса. Котката може да обича, нейната любов е от Свише, човек я съзерцава отдолу, кучето това го прави като нагаждане, изгода, еврейство, дивачество!
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Язе имам 32 котки и въобще не съм луда.
Съседите се оплакват малко,ама кво да се прави.
30
1
 
3
 
! Отговори
dominic преди 1 година
Негативните спрямо кучетата,нещо да кажете за тези,които се ползуват за спасяване при лавини,за водачи на слепи,за борба с наркотрафика по граници и летища???????
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кучкарите да ползват намордници и да събират изпражненията на животните си
28
1
 
9
 
! Отговори
До 24 Иван: преди 1 година
Ако бяха чели малко история щаха да знаят, че всички френски и английски крале са живели с кучета в дворците си - не на двора, а вътре в дворца.
=====
Ако беше чел повече, щеше да знаеш, че точно в тези дворци не е имало тоалетни. Във френският двор хората са вършели биологичните си нужди в някой ъгъл на залата, а през нощта в гърнета, като са изхвърляли нещата от гърнето през прозореца. Хората не са се къпели и са носели предимно копринени дрехи за да се пощят по-лесно от въшките.
Чети, момче!
27
6
 
6
 
! Отговори
А докаказателства? преди 1 година
Няма никакви доказателства за това твърдение.
Точно обратното, кучета в градовете си завъждат хора със социални проблеми, самотници, психически проблеми и всякакъв вид други разтройства.
Кучетата са предпочитано животно от хората с проблеми защото издава емоции.
Тези нелепи твърдения за "полезността" се разпростаняват от търговците - бизнеса с кучета води до десетки милиарди приходи в света; така през пролетта ще четете, че бирата е полезна, а есента за ползите от пиене на вино.
26
3
 
5
 
! Отговори
valtan преди 1 година
Всеки път се изненадвам колко злоба има в тази държава, а най-фрапиращото е, че тя е прогресираща.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
отдавна кучетата не са това което бяха.сега кучетата са индустрия
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един мокър суджук на снимката. От депутатските суджуци.
23
9
 
8
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Колко зли хора има, мале. Чак се плаша. Селяни има много, това е ясно. Тези дето смятат, че кучето е само за двора. Те освен селяни са и прости и неграмотни. Ако бяха чели малко история щаха да знаят, че всички френски и английски крале са живели с кучета в дворците си - не на двора, а вътре в дворца. Четете бе хора. Вместо да злобеете и постеете пред екраните на вип брадър
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който токлова харесва миризмата на мокро куче, да се пресели да живее в кучкарник.
21
16
 
4
 
! Отговори
до vlady преди 1 година
ако има държава ай пи адреса ти вече трябва да е при компетентните органи... с такива разсъждения, вече ми е чудно защо 15 годишни колят момиченца, в Пещера заклаха жена на улицата, понеже иска развод, 11 годишно си тегли куршума, на рождени дни се гърми като в Сирия...
20
4
 
4
 
! Отговори
WTF преди 1 година
До Анонимен - и детето цапа и ака.. я марш на двора, да се калява, гледай го ти, ще ти нарушава мързела...
19
19
 
17
 
! Отговори
vlady преди 1 година
Приятно е човек да отреже лапите на куче или котка от раменните и тазовите стави както и евентуално да извади вътрешните органи. Това намалява сериозно стреса. Може да се действа и по методиката на великата българка Юлияна Ръжгева за женските - да се вкара заострена пръчка във влагалището и да се изкара през устата.
18
4
 
5
 
! Отговори
Не мразещ животните преди 1 година
Все едно да говориш на пушач за вредата от тютюна!Натрупването на различни негативи е бавно и неусетно!Дано не дойде време,като Ленинградската блокада тогава истината става друга!
17
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кучета и котки само в двора. В апартамента нямат работа да ми мирирше на кучкарник и да чистя косми по 3 пъти на ден.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"лица, които не са били в досег с кучета да страдат от кучешка тения, а тези които живеят с кучета не боледуват от този"

Не всички хора са предразположени еднакво към различни болести. ДНК в голяма степен определя предразположението към диабет, рак, паразитни зарази и т.н. Късмет е че си в процента хора, за които този риск е минимален, но това не означава че не съществува епидемия от заразата.
15
9
 
14
 
! Отговори
Неразбирко преди 1 година
Принципно кучетата, правят хората около тях по-добри, по-толерантни, по-щастливи, по-здрави и т.н. Това просто нещо никога няма да се разбере от хора, които никога не са имали куче в къщи и като видят куче и на картинка и се подмокрят от страх.
14
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първия е типичен вид животномразец в България. Тук злобните хора си го изкарват на животните и много мразят, като някой се грижи за тях и ги обича като деца. Бъдете обични към природата и децата и, по това се познава дали си добър или лош човек.
А и да те светна алергията идва когато никога не си имал контакт с животно, не ако си живял с него.
13
7
 
14
 
! Отговори
Lora преди 1 година
Моите деца от години се молеха за куче и в крайна сметка с мъжа ми се предадохме. Сега сме много щастливи с малкото животно в къщи. Толква си обичам кучето - най-милото и любвеобилно същество. Децата са щастливи естествено, но аз съм вероятно по-щастлива от тях.

Красиви идеи за декорация на градината през есента (галерия)
Красиви идеи за декорация на градината през есента (галерия)

Красиви идеи за декорация на градината през есента (галерия)

Пълен дневен хороскоп за 19 септември
Пълен дневен хороскоп за 19 септември

Пълен дневен хороскоп за 19 септември