Знаете ли, че Дубай е наричан "градът на златото"?

Там може да пазарувате в повече от 300 магазина за бижута
21 сеп 2017 10:00, Михаела Лазарова
14
Знаете ли, че Дубай е наричан "градът на златото"?
Снимка: Pixabay

Това е древен град с пустинен климат, разкошни гледки и амбициозна градска архитектура. Дубай – екзотика, която пленява – една от най-посещаваните туристически дестинации.

Край града са построени изкуствените острови – Джумейра, Джебел Али и Дейра. Ако ви предстои пътуване до Дубай не пропускайте традиционните пазари (сукове), както и Двореца на шейха, Дубайския музей и Джумейра.

Какво още не знаете за него?

Дубай се намира на югоизточното крайбрежие на Персийския залив с население от над 2 млн. и 700 хил. души, което го прави най-гъстонаселеният град в Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Освен че е водещ световен град, Дубай е едно от седемте емирства, които съставляват страната, известна като Обединени арабски емирства.

Въпреки че английският е широко използван, арабският е официалният език.

Този екзотичен рай се намира в арабската пустиня.

Градът се намира в стабилна зона с минимален риск от земетресения или цунами. Водите на Персийския залив не са достатъчно дълбоки, за да предизвикат цунами.

Дубай има една от най-бързоразвиващите се икономики в света. Недвижимите имоти и строителството, търговията и финансовите услуги са съществената част от икономиката. Парите от нефт и природен газ представляват по-малко от пет процента от приходите на емирството.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Балкански Турист преди 6 години
Сбирщина от сгради, нищо повече.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И щом този град е послан със злато, щом са толкова богати-питам колко сирийски бежанци приеха? Отговорът е НУЛА.
6
0
 
10
 
! Отговори
древен кур преди 6 години
"Това е древен град с пустинен климат" - има/няма 100 години. Много е древен :)
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости на търкалета. Пазарите за злато в Мумбай са много повече - сезонът на сватбите в Индия влияе здраво на курса на златото.Ама прочела някоя умна драскачка, колко са магазините за бижута, и айде "градът на златото"
4
0
 
15
 
! Отговори
гп преди 6 години
Знам на колко хора бизнеса им е да водят туристи там ,ама това си е една строителна площадка за небостъргачи, в нищото на пустинята, някъде в арабския свят.Какво да им гледам лукса купен с петродолари.Този свят няма логика една кал за автомобилите да струва колкото 2 кила хляб.Едно нищо в пустинята да блести от лукс ,а плодородни и красиви места да тънат в мизерия.Нещата са с краката нагоре.
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А аз па се питам!?Защо при това благополучие,не приемат бежанци-единоверци...
2
0
 
8
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Злато-само на кюлчета!Другото е пълна простотия.
1
1
 
26
 
! Отговори
Роки преди 6 години
Дубай е едно голямо нищо.... последната туристическа дестинация, на която бих отишъл - всичко е изкуствено, жега, прахоляци и арабески.... и най-големите забележителности са хотелите - е.б.а.т.и. умрелия Дубай!