Снаха и свекърва - как да спечелите вечната битка?

Избягвайте конфронтацията на всяка цена
18 окт 2017 22:50, Михаела Лазарова
11
Снаха и свекърва - как да спечелите вечната битка?
Снимка: outnow.ch

Отношенията снаха-свекърва почти винаги са трудни. Не е лесно да те приемат в едно семейство. Винаги си подлаган на съмнение. Всички твои действия се следят и критикуват и всичко това в името на щастието на любимия син.
Тези проблеми са стари като света. Рядко младите семейства се радват на пълно щастие в цялата фамилия от двете ѝ страни. Грозната истина е, че често колкото и да се опитваме да се „внедрим“ в новото си семейство, все удряме на камък.

Родителите винаги искат най-доброто за децата си. И под „добро“ се разбира „перфектно“. Най-добрата съпруга ще е идеалната. А всички знаем, че идеални хора не съществуват.

Все пак има някои неща, които можете да направите, за да умилостивите свекървата и да я накарате да повярва в щастието, с което възнамерявате да дарите скъпия ѝ син.

Докажете, че сте добър партньор

Една от най-успешните тактики в безкрайната битка със свекървата е доказването в партньорството. Покажете ѝ, че сте винаги зад гърба на сина ѝ.

Вместо да ѝ показвате при всеки удобен случай, че изобщо не е права в изискванията и думите си към вас като семейство, сменете подхода.

Демонстрирайте защо сте практически права в отношенията си с партньора си – нейният син.
За да сте успешни в тази тактика трябва да разберете много точно какво иска свекървата, кое е важно според нея за бъдещето на сина ѝ, вашият партньор. Запознайте се добре с ценностите в неговото семейство и се опитайте да ги приемете и като свои.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


11
Още по темата: браксвекърваснаха
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази снимка е от едни филм, който е страхотен ! Обаче не се сещам за името на филма. Снахата е Дженифър Лопес, а свекървата е Джейн Фонда ! Филмът е много забавен ! Препоръчвам го ! Относно свекървите - нещата май до късмет опират. И това, което №1 е написал наистина е вярно - но по-важно е мъжът да НЕ Е мамино синче ! Защото иначе където и да живее с жена си, пак за всичко ще пита маминка и кака даже. Случи ми се лично, аз съм много самостоятелна, нямаше как да изпълнявам безкрайните заръки...
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дебеличката не е ли жей ло
5
0
 
2
 
! Отговори
преди 1 година
Изобщо не се забърквайте, ако ви е мил живота.
4
1
 
9
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Две жени в една кухня е по-страшно от два тигъра в тясна клетка....
Виж, свекъра винаги прави мили очи на снахата,а понякога и нещо повече(хи-хи).
3
1
 
20
 
! Отговори
Бубето преди 1 година
Способността на човека да се отнася към другите с уважение е разковничето за добри взаимоотношения. Все си мисля, че между зрели и емоционално интелигентни хора не може да има подобна конфронтация.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1
Ако той не обича жената и не е уважителен мъж.Това не помага.Ако е възпитан и уважителен към жените въобще,дори да живее на квартира и при родителите си нещата си вървят.Защото,той като мъж си "тежи" на мястото независимо, къде живее.Научил е във времето, че неговите неща са си негови и че това е неговата жена и трябва се уважава.Когато една свекърва уважва и обича сина си уважава неговия избор!
1
1
 
21
 
! Отговори
1. Осигурете жилище преди 1 година
или възможност да плащате наем за такова и чак след това създайте семейство.
2. Убедете се, че кандидат-женихът ще може да живее отделно от майка си и няма непрекъснато да мрънка, че не му угаждате като нея.
3. Обаждайте се редовно на свекървата, канете я на кафе и сладкиш, изслушвайте я, избягвайте спорове с нея, ходете в дома й да й помогнете, когато има много работа.

Но самостоятелното жилище
и
съпруг, който не е мамино синче
са
ГЛАВНИТЕ УСЛОВИЯ, за да нямате кавги със свекървата!

Каква жена сте според месеца на раждане?
Каква жена сте според месеца на раждане?

Каква жена сте според месеца на раждане?

Моден хороскоп: Какво да подарите на жена Риби
Моден хороскоп: Какво да подарите на жена Риби

Моден хороскоп: Какво да подарите на жена Риби