Снаха и свекърва - как да спечелите вечната битка?

Избягвайте конфронтацията на всяка цена
18 окт 2017 22:50, Михаела Лазарова
11
Снаха и свекърва - как да спечелите вечната битка?
Снимка: outnow.ch

Отношенията снаха-свекърва почти винаги са трудни. Не е лесно да те приемат в едно семейство. Винаги си подлаган на съмнение. Всички твои действия се следят и критикуват и всичко това в името на щастието на любимия син.
Тези проблеми са стари като света. Рядко младите семейства се радват на пълно щастие в цялата фамилия от двете ѝ страни. Грозната истина е, че често колкото и да се опитваме да се „внедрим“ в новото си семейство, все удряме на камък.

Родителите винаги искат най-доброто за децата си. И под „добро“ се разбира „перфектно“. Най-добрата съпруга ще е идеалната. А всички знаем, че идеални хора не съществуват.

Все пак има някои неща, които можете да направите, за да умилостивите свекървата и да я накарате да повярва в щастието, с което възнамерявате да дарите скъпия ѝ син.

Докажете, че сте добър партньор

Една от най-успешните тактики в безкрайната битка със свекървата е доказването в партньорството. Покажете ѝ, че сте винаги зад гърба на сина ѝ.

Вместо да ѝ показвате при всеки удобен случай, че изобщо не е права в изискванията и думите си към вас като семейство, сменете подхода.

Демонстрирайте защо сте практически права в отношенията си с партньора си – нейният син.
За да сте успешни в тази тактика трябва да разберете много точно какво иска свекървата, кое е важно според нея за бъдещето на сина ѝ, вашият партньор. Запознайте се добре с ценностите в неговото семейство и се опитайте да ги приемете и като свои.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: браксвекърваснаха
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази снимка е от едни филм, който е страхотен ! Обаче не се сещам за името на филма. Снахата е Дженифър Лопес, а свекървата е Джейн Фонда ! Филмът е много забавен ! Препоръчвам го ! Относно свекървите - нещата май до късмет опират. И това, което 1 е написал наистина е вярно - но по-важно е мъжът да НЕ Е мамино синче ! Защото иначе където и да живее с жена си, пак за всичко ще пита маминка и кака даже. Случи ми се лично, аз съм много самостоятелна, нямаше как да изпълнявам безкрайните заръки...
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дебеличката не е ли жей ло
4
0
 
2
 
! Отговори
преди 6 години
Изобщо не се забърквайте, ако ви е мил живота.
3
1
 
9
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Две жени в една кухня е по-страшно от два тигъра в тясна клетка....Виж, свекъра винаги прави мили очи на снахата,а понякога и нещо повече(хи-хи).
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1 Ако той не обича жената и не е уважителен мъж.Това не помага.Ако е възпитан и уважителен към жените въобще,дори да живее на квартира и при родителите си нещата си вървят.Защото,той като мъж си "тежи" на мястото независимо, къде живее.Научил е във времето, че неговите неща са си негови и че това е неговата жена и трябва се уважава.Когато една свекърва уважва и обича сина си уважава неговия избор!
1
1
 
22
 
! Отговори
1. Осигурете жилище преди 6 години
или възможност да плащате наем за такова и чак след това създайте семейство.2. Убедете се, че кандидат-женихът ще може да живее отделно от майка си и няма непрекъснато да мрънка, че не му угаждате като нея.3. Обаждайте се редовно на свекървата, канете я на кафе и сладкиш, изслушвайте я, избягвайте спорове с нея, ходете в дома й да й помогнете, когато има много работа.Но самостоятелното жилищеисъпруг, който не е мамино синчесаГЛАВНИТЕ УСЛОВИЯ, за да нямате кавги със свекървата!