5 признака, че приятелството ви ще е вечно

Не всяко приятелство издържа предизвикателствата на съдбата
30 окт 2017 20:30, Илияна Николова
1
5 признака, че приятелството ви ще е вечно
Снимка: pixabay

Не всяко приятелство издържа предизвикателствата на съдбата. В редица ситуации осъзнаваме, че най-добрият ни приятел всъщност не е такъв.

По различни причини се разочароваме от смятаните за близки хора, а това ни наранява. Всеки има нужда от поне един приятел, за когото да е сигурен, че ще споделя добро и лошо.
 
В живота срещаме много различни хора. Доста от тях наричаме приятели, докато разочарованията не ни убедят в противното.
 
Все пак добри приятели има. Те остават до нас за цял живот.
 
Как да познаете дали вашият приятел или приятелка ще ви остане вярна сродна душа за цял живот разберете от следните 5 признака:
 
1. Споделяте едни и същи интереси и уважавате различията си
 
Едно истинско приятелство се познава по уважението, което демонстрирате един към друг. Ясно е, че няма абсолютно еднакви хора. Колкото и да се доближавате по различните параграфи като ценности и разбирания, все по нещо се различавате. Именно уважението и приемането на тези различия показва, че приятелството ви е на силно високо интелектуално ниво и ще издържи проверката на времето.
 
2. Казвате всичко честно и искрено, дори лошите неща
 
Само истинските приятели, които не се страхуват от болезнената истина, смеят да си кажат всичко и то да го назоват с истинските имена. Честното приятелско мнение е от изключително значение. Ако имате такъв приятел до себе си сте истински късметлии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари