Струва ли си да продължите заедно в името на децата?

Стресът от неуспешния ви брак засяга ли родителските ви способности
12 ное 2017 10:35, Михаела Лазарова
27
Струва ли си да продължите заедно в името на децата?
Снимка: unsplash

Много двойки избират да запазят връзката си в името на децата. Те смятат, че разводът е лош вариант, тъй като по правило всяко дете трябва да расте в обкръжението на двамата си родители.

Според практиката на редица специалисти, отлагането на развода само прави нещата по-лоши. Децата растат в обстановка на обтегнати отношения между родителите, които нерядко са и изпълнени със скандали.

В много случаи по-здравословният избор е раздялата. Така родителите помагат на самите себе си да останат в приятелски отношения, за да продължат да споделят отглеждането на децата си в мир и разбирателство, макар и поотделно.

За да разберете дали си струва да продължавате да поддържате връзката си заради децата си задайте следните въпроси:

1. Добър пример за успешна връзка ли сте за детето си?

Вие и съпругът/ партньорът ви сте примерът за семейство, от който детето ще изгради своя представа за това как да създаде свое собствено след време. Ако връзката ви ежедневно е белязана от липса на любов, пререкания, повишаване на тона в дома, скандали, това ще се отрази на детето.

Специалистите смятат, че дори да се предпазвате от спорове и караници пред децата, те усещат липсата на любов и фалша в семейството. Това им се отразява не по-малко зле.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: семействодецаразвод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
23
 
! Отговори
Горчива истина преди 6 години
Нали знаете с какво изречение започва романът "Ана Каренина" - "Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно посвоему."Точно по този въпрос съвети се дават само теоретично. Трябва лично да познаваш хората и да знаеш семейната им история в подробности, за да можеш да формулираш адекватно мнение относно проблема им и как той може да бъде решен.
4
5
 
21
 
! Отговори
край преди 6 години
От няколко дни напуснах мъжа си с детето и макар сега да съм изключително затруднена,смятам че е по добре задетето да останем сами и спокойни психически от колкото да търпим постоянен тормоз.
3
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА защо я биеше? Само за спорта ли?
2
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Аз заради вас мама съм с него още". А той баща ни я биеше постоянно в продължение на 15 години. Не само че нея биеше, но и ни съсипваше по този начин психиката с брат ми като малки от тези гледки. От малки сме се нагледали на домашно насилие и майка ми накрая се разведе с него. Издържа горката 15 години с тоя *** баща ни, но вече съсипана в психиката и вече 10 години не иска и да погледне мъж.
1
4
 
7
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Точно така! Важното е, Аадвокатите и съдилищата да са доволни!