Уроците на Буда за щастие

Бъдете благодарни
12
Уроците на Буда за щастие
Снимка: Pixabay

Търсейки пътя към щастието, често забравяме за няколко основни правила. Принципи в живота, които, ако не се научим да следваме, едва ли ще бъдем дълго време щастливи.

Днес от  рубриката на Az-jenata.bg  „Притчи, мъдрости, цитати“ споделяме с вас 8 урока на Буда за щастието.

1. Започването с малко е нормално. Началото на похода с малки стъпки е нормално. Стомната се пълни постепенно, капка по капка. Всеки майстор е бил любител.

Ако сте последователни и търпеливи, ще успеете. Никой не може да успее само за една нощ. Успехът идва при онези, които са готови да започнат от малко и работят усилено, докато стомната се напълни.

2. Мислите са съществени. Нашето съзнание е всичко. Ако човек говори или действа с лоши мисли, болката ще го преследва. Ако човек говори или действа с чисти намерения, щастието го следва. За да живеете правилно, трябва да запълните съзнанието си с правилни мисли. Правилното мислене ще ви даде всичко, което искате. Грешното мислене е зло, което в крайна сметка ще ви унищожи.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


12
Още от
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Истински преди 3 месеца
буда и темподобни източни религии и окулти!? По-скоро не! Хора, буда не ни е създал, нито кришна, нито се прераждаме.. имаме Благословението да сме Християнска държава! Написано е: Да нямате други Богове освен мен! пише и още.. Не може да има няколко и десетки истини, истината е Една! само, който иска да разбере
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Православието не дтава занищо, будизма е истината. Освен това будизма не е чужд— той е арийска религия, а ние сме арийци(индоевропейци )не евреи (нищо лично към тях)
9
1
 
2
 
! Отговори
Немърливост преди 3 месеца
Медиите ще ни възпитават децата!А те объркани и в главите им мисловна салата!
8
5
 
2
 
! Отговори
SOS преди 3 месеца
Какво ни натрапвате чужди религии?Оставихме своята изпитана Православна вяра, която ни е съхранила!Бабите ви ако вярваха в Буда България нямаше да я има на картата.Предателско племе!Приемайте сектите от които децата ви се побъркват!Опростачихме се да се правим на модерни с примитивни неща!
7
5
 
3
 
! Отговори
Цонко преди 3 месеца
Не забравайте и един от най-ценните завети на Буда "Свободата е като суджука - който има суджук, той е свободен!"
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Момчета, вярвайте в каквото си искате. Важното е да не позволите да ви направят терористи и убийци. Аз не съм чул да има терорист будист. Трябва да разсъдим върху това! Наистина това е религия на нихилизма и там човек си задава въпроса- защо, аджеба трябва да убивам този човек, когато той, така и така и сам ще си умре и няма ли да се преродя като някое вредно животно, като наказание за подобно престъпление? Мислете момчета, а не слушайте ходжите!
5
7
 
3
 
! Отговори
аман от лъжливи хм преди 3 месеца
защо е така? ами тоя от снимката е зъл дух ,а не Духът на Святият човейа е духовна личност с кой ,,дух си общуваме,, ,,предава се нещо ,,дух,, зъл а когато си в Божието Слово слушаш християнска музика Святият Дух предава животът на Духът на Святият Дух и ниси любо пълнота утолява ,,вътрешна жажда,, ,,глад,, ,,пустиня,, ,,сухота,, ,,празнота,, не на змията не
4
5
 
2
 
! Отговори
на кой му пука не преди 3 месеца
блажени означава щастливи чрез Исус дойде пълнотата на Бог и благодатта Му нашите чаши /емоционални и др./ не пълни с болка горчивина и т.н.а със пълнота от любов радост мир праведност това е блаженство душата ти ликува като напоявана градина а не е в ,,скръб,, ,,тъга,, ,,затвор,, ,,пустиня,, ,,необичана душа,, напорни с любов радост праведност мир не с лъжи празни думи не
3
11
 
5
 
! Отговори
,,змии,, не преди 3 месеца
не ви ли омръзнаха тези нечисти блатни води от менте религии не се утолява жаждата на човека с такива мними богове защото нямат цялата на божеството не са Бог а демони зла енергия като йога медиуми и т.н. боклуци антихристос религии
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Щастието се крие в малките неща нещо или нищета
1
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
щастгието е отдавна открито от ромите -
плоди се докато можеш.

Любовен хороскоп за 21 – 27 май 2018
Любовен хороскоп за 21 – 27 май 2018

Любовен хороскоп за 21 – 27 май 2018

Как ще се промени животът на Меган Маркъл след сватбата?
Как ще се промени животът на Меган Маркъл след сватбата?

Как ще се промени животът на Меган Маркъл след сватбата?