Уроците на Буда за щастие

Бъдете благодарни
12
Уроците на Буда за щастие
Снимка: Pixabay

Търсейки пътя към щастието, често забравяме за няколко основни правила. Принципи в живота, които, ако не се научим да следваме, едва ли ще бъдем дълго време щастливи.

Днес от  рубриката на Az-jenata.bg  „Притчи, мъдрости, цитати“ споделяме с вас 8 урока на Буда за щастието.

1. Започването с малко е нормално. Началото на похода с малки стъпки е нормално. Стомната се пълни постепенно, капка по капка. Всеки майстор е бил любител.

Ако сте последователни и търпеливи, ще успеете. Никой не може да успее само за една нощ. Успехът идва при онези, които са готови да започнат от малко и работят усилено, докато стомната се напълни.

2. Мислите са съществени. Нашето съзнание е всичко. Ако човек говори или действа с лоши мисли, болката ще го преследва. Ако човек говори или действа с чисти намерения, щастието го следва. За да живеете правилно, трябва да запълните съзнанието си с правилни мисли. Правилното мислене ще ви даде всичко, което искате. Грешното мислене е зло, което в крайна сметка ще ви унищожи.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Истински преди 9 месеца
буда и темподобни източни религии и окулти!? По-скоро не! Хора, буда не ни е създал, нито кришна, нито се прераждаме.. имаме Благословението да сме Християнска държава! Написано е: Да нямате други Богове освен мен! пише и още.. Не може да има няколко и десетки истини, истината е Една! само, който иска да разбере
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Православието не дтава занищо, будизма е истината. Освен това будизма не е чужд— той е арийска религия, а ние сме арийци(индоевропейци )не евреи (нищо лично към тях)
9
1
 
2
 
! Отговори
Немърливост преди 9 месеца
Медиите ще ни възпитават децата!А те объркани и в главите им мисловна салата!
8
5
 
2
 
! Отговори
SOS преди 9 месеца
Какво ни натрапвате чужди религии?Оставихме своята изпитана Православна вяра, която ни е съхранила!Бабите ви ако вярваха в Буда България нямаше да я има на картата.Предателско племе!Приемайте сектите от които децата ви се побъркват!Опростачихме се да се правим на модерни с примитивни неща!
7
5
 
3
 
! Отговори
Цонко преди 9 месеца
Не забравайте и един от най-ценните завети на Буда "Свободата е като суджука - който има суджук, той е свободен!"
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Момчета, вярвайте в каквото си искате. Важното е да не позволите да ви направят терористи и убийци. Аз не съм чул да има терорист будист. Трябва да разсъдим върху това! Наистина това е религия на нихилизма и там човек си задава въпроса- защо, аджеба трябва да убивам този човек, когато той, така и така и сам ще си умре и няма ли да се преродя като някое вредно животно, като наказание за подобно престъпление? Мислете момчета, а не слушайте ходжите!
5
7
 
3
 
! Отговори
аман от лъжливи хм преди 9 месеца
защо е така? ами тоя от снимката е зъл дух ,а не Духът на Святият човейа е духовна личност с кой ,,дух си общуваме,, ,,предава се нещо ,,дух,, зъл а когато си в Божието Слово слушаш християнска музика Святият Дух предава животът на Духът на Святият Дух и ниси любо пълнота утолява ,,вътрешна жажда,, ,,глад,, ,,пустиня,, ,,сухота,, ,,празнота,, не на змията не
4
5
 
2
 
! Отговори
на кой му пука не преди 9 месеца
блажени означава щастливи чрез Исус дойде пълнотата на Бог и благодатта Му нашите чаши /емоционални и др./ не пълни с болка горчивина и т.н.а със пълнота от любов радост мир праведност това е блаженство душата ти ликува като напоявана градина а не е в ,,скръб,, ,,тъга,, ,,затвор,, ,,пустиня,, ,,необичана душа,, напорни с любов радост праведност мир не с лъжи празни думи не
3
11
 
5
 
! Отговори
,,змии,, не преди 9 месеца
не ви ли омръзнаха тези нечисти блатни води от менте религии не се утолява жаждата на човека с такива мними богове защото нямат цялата на божеството не са Бог а демони зла енергия като йога медиуми и т.н. боклуци антихристос религии
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щастието се крие в малките неща нещо или нищета
1
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
щастгието е отдавна открито от ромите -
плоди се докато можеш.

Фритата с печена капия и колбас
Фритата с печена капия и колбас

Фритата с печена капия и колбас

Звездни прически за сърцевидно лице (галерия)
Звездни прически за сърцевидно лице (галерия)

Звездни прически за сърцевидно лице (галерия)